Dolar 32,2473
Euro 34,8197
Altın 2.427,28
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 18°C
Az Bulutlu
Afyon
18°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Sezonun İlk Günleri̇nde Balığa İlgi̇ Fazla

SEZONUN İLK GÜNLERDE BALIĞA İLGİ FAZLA

Av yasağının 1 Eylül’den itibaren sona ermesi ile birlikte balıkçılarda yoğunluk başlarken, Bilecik’te vatandaşlar en çok hamsiye ilgi gösterdi.

Kurumsal Web Tasarım

15 Nisan tarihinde balıkların gelişimlerini sağlayabilmesi için gırgır ve trol yöntemi ile avcılığa ara verilmişti. 1 Eylül gece yarısı itibariyle av yasağı sona erdi. Balıkçılar ’Vira bismillah’ diyerek yola çıktı. Bu sene bereketli bir sezon geçirilmesi beklenirken, sezonun ilk günlerinde Bilecik’te hamsinin kilosu 50 liradan satılmaya başlandı.

Bilecik’te balıkçılık yapan Hakan Çelik, bu mesleği 15 yıldır yaptığı söyleyerek, “Sezonumuz 1 Eylül’de açıldı, yaklaşık 4 ay süren bir yasak sonunda. Fiyatlarımız hamsi 50 lira ile başladı. Palamut ve hamsiye çok talep var. Onun dışında istavrit, sardalyamız, çupra, levrek gibi çeşitlerimiz var. İşlerimiz ilk gün biraz yoğundu. Bir özlem vardı. Bir iki gündür biraz düşük, hava çok sıcak ondan pek talep olmuyor diye düşünüyoruz. Havaların ısınmasıyla, yağmurların başlamasıyla inşallah bereket olacak. Haftada 2,3 gün balık yemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.