Dolar 32,5023
Euro 34,9545
Altın 2.429,94
BİST 9.805,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Serpil Sunar’dan Münevver Altın’a ’MS farkındalık günü’ ziyareti

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ ŞUBE KADIN KOLLARI BAŞKANI SERPİL SUNAR, YÖNETİM KURULU İLE BİRLİKTE, ‘MS FARKINDALIK GÜNÜ’ NEDENİYLE DERNEK BAŞKANI MÜNEVVER ALTIN’I ZİYARET ETTİ.

Serpil Sunar’dan Münevver Altın’a ’MS farkındalık günü’ ziyareti
2

Kütahya MS ve Epilepsi ile Yaşam Derneği Başkanı Münevver Altın, “Yaptığım araştırmalarda MS tanısı konulmasından itibaren ilerleyen süreçte tekerlekli sandalyeye mahkum olma düşünce ile psikolojik olarak etki altında kalabiliyor” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Gençlik Derneği Şube Kadın Kolları Başkanı Serpil Sunar, yönetim kurulu ile birlikte, ’MS farkındalık günü’ nedeniyle dernek başkanı Münevver Altın’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Altın, “Son dönemlerde çıkan ilaçlarla hastalığın sadece kontrol altına alınmaya çalışılıyor. MS’in çok geniş bir yelpaze olduğunu ve her MS hastasının farklı olabiliyor. Ülkemizde 18 ile 20 yaşlarında teşhis konulurken 15 yasa kadar indiğini ve yüzde 80 kadınlarda MS tanısı konulduğunu ve bu rakamın çok yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Yaptığım araştırmalarda MS tanısı konulmasından itibaren ilerleyen süreçte tekerlekli sandalyeye mahkum olma düşünce ile psikolojik olarak etki altında kalabiliyor. Multpil Skleroz hastalarının çoğu hastalığını gizliyor” ifadelerini kullandı.(EFE-)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.