Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Sazın Üstadı Sonsuzluğa Uğurlandı

AFYONKARAHİSAR’DA VEFAT EDEN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN MAHALLİ SANATÇILARINDAN OLAN VE ‘SAZIN ÜSTADI’ OLARAK BİLİNEN ÖMER YARŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.

Afyonkarahisar’da vefat eden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Mahalli Sanatçılarından olan ve ‘sazın üstadı’ olarak bilinen Ömer Yarşi son yolculuğuna uğurlandı.

Kurumsal Web Tasarım

Afyonkarahisar’ın yerel şivesini doğal bir şekilde kullanarak ile kente özgü türküleri seslendirmesi ile bilinen Yarşi yaşlılığa bağlı çeşitli hastalıklarda dolayı 83 yaşında hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Mahalli Sanatçı unvanı bulunan ve ‘sazın üstadı’ olarak bilinen Yarşi için Paşa Caminde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Yarşi ailesinin sevenleri katıldı. Cenaze töreninde bir çok ünlü sanatçının çelenk göndermesi ise dikkatlerden kaçmadı. Yarşi kılınan cenaze namazının ardından Afyonkarahisar Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Yarşi, 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan ve 150 kişinin katıldığı sınavda birinci olarak ‘Mahalli Sanatçı’ unvanı aldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.