Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Sandıklı’da çocuk ve ergenlere bilişim teknolojilerinin etkisi semineri

AFYONKARAHİSAR SANDIKLI İLÇE HALK SAĞLIĞI TARAFINDAN ÇOCUK VE ERGENİN PSİKOSOSYAL GELİŞİM DÖNEMLERİNDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ETKİSİ KONULU BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VERİLDİ.

Sandıklı’da çocuk ve ergenlere bilişim teknolojilerinin etkisi semineri
2

Afyonkarahisar Sandıklı İlçe Halk Sağlığı tarafından Çocuk ve Ergenin Psikososyal Gelişim dönemlerinde bilişim teknolojileri etkisi konulu bilgilendirme eğitimi verildi.

Kurumsal Web Tasarım

İlçe Halk Sağlığında görevli Uzman Doktor Ali Gümüş ve hemşire Safiye Taşdan tarafından ilçedeki okullar, kurum ve kuruluşlar, esnafa ve muhtarlara Çocuk ve Ergenin Psikososyal Gelişim dönemlerinde bilişim teknolojileri etkisi ve bilişim teknolojilerinin doğru kullanılması konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Günümüzde internetin yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirten Gümüş, “Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında, özel bir çaba gösterilmediği durumlarda, çocukların internet ve bilişim teknolojileriyle yaşamlarının erken döneminde karşılaştıkları artık hepimizin bildiği bir gerçektir. İki yaşından küçük çocuklar için teknolojinin aşırı kullanımının zararlı olduğuna dair güçlü kanıtlar vardır. Okul çağı ve ergenlik döneminde bilişim teknolojileri ve internetin etkisini belirleyen en önemli iki faktör bu teknolojilerin içeriği ve kullanım şeklidir. Teknolojinin aşırı ve zararlı kullanımı durumunda çocuk ve ergenler zamanlarının büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçirdikleri için giderek yalnızlaşmaktadır ve yüz yüze ilişki kurmakta güçlük yaşamaktadır.

Bilişim teknolojilerinden bilgi sağlama, dijital okuryazarlık, tasarım üretme, kod yazma, yabancı dil öğrenme gibi amacına uygun faaliyetler çocuk ve gençlerin becerilerinin gelişmesi yönünde yararlı olacaktır. Sanal ortamın gerçek ortamla aynı kuralların geçerli olduğunu hatırlatarak, çocuklarımıza güvenli sosyal medya kullanımını öğretmeliyiz” dedi.

Sandıklı İlçe Halk Sağlığı tarafından eğitimlerin devam belirtildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.