Dolar 32,5881
Euro 34,8027
Altın 2.508,00
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Sahte EFT dekontu ile 1 milyon 600 bin liralık vurgun!

Sahte EFT dekontu ile 1 milyon 600 bin liralık vurgun!
2

Sahte EFT dekontu ile 1 milyon 600 bin liralık vurgun! Afyon’un yanı sıra 10 ilde vatandaşları, EFT yapıyormuş gibi araçlarını alarak toplamda 1 milyon 600 bin lira dolandıran 3 kişi yine Afyon’da bir vatandaştan araba alma bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı sırada noterde suçüstü yakalandı.

Kurumsal Web Tasarım

Şikayet üzerine çalışmalar başlatıldı

Afyon İl Emniyet Müdürlüğü’ne farklı tarihlerde giderek müracaatta bulunan kişiler; kendilerine ait arabalarını U.Ö. isimli vatandaşa satmak için kendi aralarında anlaştıklarını, noterde işlemler bittikten sonra EFT üzerinden şahısların, mağdurların hesaplarına para gönderdiğine dair dekont gösterdiğini, yapılan EFT işlemlerinin saat 17.00 esnasında olduğundan ötürü paranın mağdurların hesaplarına geçmemesi durumuna karşılık, senet imzalayarak verdiğini, işlemlerin ardından mağdurların hesaplarında para görmemeleri üzerine dolandırıldıklarını beyan ederek şikayette bulundular. Şikayet üzerine gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, U.Ö. isimli şahsın, İ.T. ve Ö.K. isimli şahıslar ile birlikte olduğu, şüpheli şahısların Aydın, Denizli, Isparta, Kütahya, Manisa, Çankırı, Burdur, Muğla ve İzmir ilinde aynı şekilde 21 olay yaptıkları ve bu olaylardan toplamda 1 milyon 600 bin TL civarında haksız bir şekilde kazanç elde ettikleri belirlendi.

Suçüstü yakalandı!

Şüpheli şahısların geçtiğimiz Çarşamba günü bir araçla Afyonkarahisar’a geldiklerinin belirlenmesi ile birlikte U.Ö., İ.T. ve Ö.K isimli kişiler, noterde bir vatandaşın aracını satın almak için benzer şekilde dolandırmaya çalışırken ekipler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Bir şahsın 42 dosyasının olduğu belirlendi

Şüphelilerin aracında gerçekleştirilen detaylı arama neticesinde; 2 adet senet defteri, 4 adet SİM kart ve üzerinde SİM kart bulunmayan aparat ele geçirilerek el konuldu. Bunun yanı sıra İ.T. isimli şüpheli şahsın 10 farklı ilden toplamda 42 dosyadan aranması, 36 bin 500 TL adli para cezası ve 21 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu belirlendi.

Şüpheliler savcılığa sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkeme tarafından ise de tutuklanarak ceza evine gönderildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.