Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Açık
Afyon
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 20°C
Per 20°C

Sabiha Gökçen’de ‘canlı arı’ avı!

Sabiha Gökçen’de ‘canlı arı’ avı!
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Gümrük Muhafaza Ekipleri kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri risk analiz çalışmaları neticesinde canlı hayvan kaçakçılarına geçit vermedi.

Yurt dışından Sabiha Gökçen Havalimanına gelen yabancı uyruklu şahıstan şüphelenen ekipler, şahsı yakın takibe aldı. Şüpheli şahıs gümrük ve pasaport işlemleri sırasında tedirgin halleriyle dikkat çekerken ekiplerce X-ray tarama sistemine sevk edildi.

Tarama sistemi esnasında şüpheli yoğunluklar tespit eden ekipler, şahsa ait olan bagajları fiziki kontrole tabi tuttu.

Şüpheli şahısın nezaretinde yapılan kontrollerde 205 şeffaf kutu içerisinde her kutuda 6 adet olmak üzere toplamda 1240 adet Karniyol cinsi canlı arı ekipler tarafından kurtarıldı. Arıların ırkını araştıran ekiplerimiz bu ırkın çevre koşullarına daha çabuk adapte olduğu ve ilkbahar döneminde daha kısa zamanda çoğaldığı için bal ve polen veriminin diğer ırklardan daha fazla olması nedeniyle kaçakçıların faaliyetlerine konu olduğu anlaşıldı. Konuyla alakalı soruşturma İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ederken yakalanan arılar koruma altına alınması için ekipler tarafından Pendik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri kaçakçılıkla mücadele kapsamında doğasından kopartılan ve ülkemize kaçak yollarla sokulmaya çalışılan, arıcıların gözde ırklarından olan Karniyol cinsi arıları kaçakçıların elinden kurtardı.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.