Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Rektör Şenocak, “Tüm bireylerin zararlı maddelerden uzak durmasını sağlamak görevimiz olmalı”

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK

Rektör Şenocak, “Tüm bireylerin zararlı maddelerden uzak durmasını sağlamak görevimiz olmalı”
2

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, sağlıklı nesiller yetiştirme yolunda, çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumdaki tüm bireylerin zararlı maddelerden uzak durmasını sağlamanın toplumun görevi olduğunu belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Şenocak, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, bağımlılıkların önlenmesi açısından toplum bilincinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Rektör Şenocak, “Sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında sigara, alkol, uyuşturucu maddeler ve her türlü bağımlılığa neden olan alışkanlıkların önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu bakımdan her yıl Yeşilay Haftası olarak kutlanan 1-7 Mart haftası, toplumumuzda bu bilincin oluşturulması adına önemli bir fırsat teşkil etmektedir. Tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir halk sağlığı sorunu ve toplumsal sorun olan sigara kullanımı ile alkol ve madde bağımlılığı, insan sağlığına ciddi bir tehdit oluşturmakta ve sonu ölüme kadar varan ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirmektedir. Sağlıklı nesiller yetiştirme yolunda, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere toplumumuzdaki tüm bireylerin bu zararlı maddelerden uzak durmasını sağlamak toplum olarak görevimiz olmalıdır. İşte bu amaçla kurulmuş olan Yeşilay da insanımızı zararlı alışkanlıklardan korumak, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturarak bağımlılığı önlemek amacıyla önleyici ve rehabilite edici çalışmalar yürütmektedir. Üstelik günümüzde bağımlılık türleri artmış ve bu doğrultuda kumar ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele de Yeşilay’ın faaliyet alanına dâhil olmuştur. Bu düşüncelerle böylesine önemli bir görevi ifa eden Yeşilay’ın kuruluşunun 102. yıl dönümünü ve Yeşilay Haftası’nı kutluyor, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm toplumumuza alkol, sigara, uyuşturucu ve tüm bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.