Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Prefabrik hayratın gizemi çözüldü

ESKİŞEHİR’DE BİR HAFTA ÖNCE ÜZERİNDEKİ YAZIDAN HAYRAT OLDUĞU BELİRTİLEN VE VATANDAŞTA MERAK UYANDIRAN PREFABRİK HAYRAT, BOZAN MAHALLESİ’NDE HALKIN KULLANIMINA AÇILDI.

Prefabrik hayratın gizemi çözüldü
2

Eskişehir’de yaklaşık bir hafta önce sokak arasında görülen ve üzerindeki yazıdan hayrat olduğu belirtilen ve vatandaşta merak uyandıran prefabrik yapının sırrı çözüldü.

Kurumsal Web Tasarım

Geçtiğimiz hafta Odunpazarı ilçesi Arifiye mahallesi Yenigün sokakta bulunan plastik kulübe, üzerinde bulunan besmele ve hayrat yazısı ile dikkati çekmiş, çevrede “Bu nasıl hayrat ?” dedirterek çok farklı yorumlara sebep olmuştu. İHA’nın yayınladığı haber, mahalle muhtarı dâhil kimsenin bu yapı hakkında en ufak fikrinin olmaması ile gündem olmuştu. Üzerinde Arapça besmele ve Kur’an-ı Kerim’den bir surenin meali olan yazı bulunan prefabrik hayrat, Eskişehir’in Alpu ilçesine bağlı Bozan mahallesinde ortaya çıktı. Mahalle merkezindeki Çarşı Camii bahçesine kurulan hayratın, Ahmet Pak isimli vatandaşın vefat eden annesi Rezzan Pak için yaptırdığı öğrenildi. Yapının içinde kurulu sistemle şebeke suyunun arıtılarak vatandaşların içimine sunulduğu belirtildi. Gizemi ile gündem olan prefabrik hayratın yaklaşık bir hafta sonra akıbeti bu şekildi çözülmüş oldu.

“Suyun hibe olarak temin etmesini istiyorum”

Bozan Mahalle Muhtarı Kenan Tatlıkatık, prefabrik içme suyu hayratının mahalleden bir vatandaşın vefat eden annesi için yaptırdığını belirtti. Cami bahçesindeki hayratın suyunun kişisel şebekeden bağlandığını belirten muhtar, Büyükşehir Belediyesi’nin hayrattan akan suyu hibe etmesini istedi. Dört dönemdir muhtarlık yapan Tatlıkatık, şöyle konuştu:

“Mahalle sakinlerimizden Ahmet Pak tarafından, vefat eden annesi Rezzan Pak adına su arıtma hayratı tesisi kuruldu. Görülen yapı budur. Bu tesisteki su, benim şebeke suyundan temin edilmektedir. Büyükşehir Belediyesi’nin bu suyu bize hibe olarak temin etmesini rica ediyorum.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.