Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Plaka Tanıma Sisteminin Görevleri

Plaka Tanıma Sisteminin Görevleri
2

Plaka tanıma sistemi ve görevlerinden bu yazımızda sizler için bahsedeceğiz. Bilindiği üzere plaka tanıma sistemi, araç konum bilgilerini oluşturmak için plakaları okumak için görünür ışıklı görüntü tanımayı kullanan yeni bir teknolojidir. Halihazırda mevcut olan kapalı devre TV, radyo veya bu amaç için özel olarak tasarlanmış kameraları kullanabilir. Plakaları toplamak için sabit bir yere sabitlenmiş bir kameraya bağlanması gerekir. Kamera plakayı tanıyabildiğinde, bilgileri bir monitörde görüntüler ve online bir cihaza, kullanıcının şehir ve eyalet gibi plaka numarası ve diğer ilgili veriler gibi ayrıntılı bir rapor almasını sağlar. Bu bilgiler polis, acil servisler tarafından veya mal sahibi tarafından kişisel kullanım için kullanılabilir.

Kurumsal Web Tasarım

Plaka Tanıma Sisteminin Görevleri Nedir?

Kullanılan ilk sistem, bir yazıcı ile PC tabanlı bir arayüzden oluşuyordu. Bir fotoğraf çekildi ve ardından plaka numarası ve tarayıcı bilgisayara aktarıldı. Veriler işlendiğinde, yazıcı basılı bir kopya çıkarır. Bugün en karmaşık sistemler çift çekirdekli işlemciler, dijital optik tarayıcılar ve yüksek hızlı kablosuz ağ kullanıyor. En son teknoloji ile plaka tanıma sistemi yalnızca birkaç saniye sürer.

Sistem çözüm arge aracılığıyla satın alınabilir. Otomotiv endüstrisi plaka tanıma sistemi teknolojisini birkaç yıldır kullanıyor. Yakın gelecekte plaka tanıma sistemi daha yaygın ve kullanılır hale gelmesi beklenmektedir. Trafiği izleme ve rutin iş amaçlarının yanı sıra acil durum ve yasa uygulama amaçları için hayati bilgiler elde etme yeteneği, araç plakası tanımayı sürücüler için daha yararlı hale getirecektir.

https://www.cozumarge.com.tr/plaka-tanima-sistemi/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.