Dolar 32,5025
Euro 34,8826
Altın 2.437,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Perdeyle lokantanın camlarını kapatarak Ramazan önlemi aldılar

YAKLAŞIK 82 YILDIR ESKİŞEHİR’DE HİZMET VEREN BİR MÜESSESENİN İŞLETMECİSİ OLAN CELİL KÖK, RAMAZAN BOYUNCA PAZAR GÜNLERİ HARİÇ AÇIK OLDUKLARINI BELİRTTİ.

Perdeyle lokantanın camlarını kapatarak Ramazan önlemi aldılar
2

Eskişehir’de Ramazan ayı dolayısıyla bir lokantanın camları perdeyle kapatılarak ince bir düşünce örneği sergilendi.

Kurumsal Web Tasarım

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bazı lokantalar içerdeki yiyecek ve içeceklerin gözükmemesi için çeşitli çözüm yolları buldu. Eskişehir’de bulunan bir lokanta, camlarını perdeyle kapatarak hem yiyeceklerin hem de yemek yiyenlerin dışarıdan görünmesinin önüne geçiyor. Lokantanın işletmecisi Celil Kök, şu ana kadar Ramazan aylarında çalışmadıklarını fakat bu sene çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi. Kök, oruç tutan insanlara zarar vermemek ve saygı göstermek adına perde kullandıklarını söyledi.

“Perdeyle camları kapatmak bizim düsturumuz”

Ramazan ayında hayata geçirdikleri perde uygulamasıyla vatandaşlardan güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Kök, “Biz bu zamana kadar Ramazan ayında dükkan açmıyorduk. Fakat geçen senelerde pandemiden dolayı dükkan açamadığımız zamanlar oldu, ekonomik sorun yaşadık. Bundan dolayı bu sene dükkanımızı açmak mecburiyetinde kaldık. İnsanların da sağduyusuna güvenerek, yanlış bir şey yapmamak adına Ramazan boyunca dükkanının önünü perdeyle kapatarak müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Biz 82 senelik bir müesseseyiz ve bunca zamandır Ramazan ayında kapalıyı olurduk. Bu yüzden tepki mutlaka olacak ama herkesin de kendine göre bazı geçerli sebepleri var. Biz bunları saygı ile karşılayacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Perdeyle camları kapatmak bizim düsturumuz. İnsanlar da iyi karşıladılar, ‘Açmışınız ama hiç olmazsa camları kapatarak bu işin önüne geçmişiniz’ dediler. Bu şekil de iyi yönde tepkiler aldık” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.