Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 20°C

Özsoylu, “Üçüncü Basamak Yoğun Bakım Ünitesi isabetli olmuştur”

DOKTOR ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SERKAN ÖZSOYLU.

Özsoylu, “Üçüncü Basamak Yoğun Bakım Ünitesi isabetli olmuştur”
2

Doktor Öğretim Görevlisi Serkan Özsoylu, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde faaliyete başlayan 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi hakkında kamuoyuna bilgiler verdi.

Kurumsal Web Tasarım

KSBÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından (AD) Dr. Öğr. Üyesi Özsoylu, “Ülkemizde ihtiyacı olan tüm çocukların en kaliteli yoğun bakım tedavi hizmetlerini almasını sağlayarak çocuk ölümlerinin azaltılmasına katkıda bulunmak için kurulan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, 2011 yılından itibaren resmi yan dal olarak kabul edilen ve günümüzde yaklaşık olarak 50 tane uzmanın ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yaptığı yeni bir bilim dalıdır” dedi.

Özsoylu, göreve başlamaları ile birlikte Kütahya için büyük bir ihtiyaç olan 3. basamak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi için girişimlerde bulunulduğuna dikkat çekerek, “Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren 2. Basamak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi yapılan tadilat ve düzenlemelerle 3. Basamak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesine dönüştürüldü. Yapılan düzenlemelerle birlikte çeşitli kalp hastalıkları, solunum yetmezliği, kafa travması, menenjit, koma, ilaç zehirlenmesi, yaşamı tehdit eden gastrointestinal hastalıklar, diyabetik ketoasidoz gibi endokrin sistem hastalıkları, çocuk cerrahisinin geniş hemşirelik bakımı gerektiren, komplike, aşırı kanamalı vakaları, çoklu organ yaralanmaları gibi çok sayıda hastalık grubunun takip ve tedavileri sağlanmaktadır. Ayrıca ilimiz ve çevre illerdeki ihtiyaç göz önünde bulundurularak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi kapasitesini 12 yatağa çıkarmak için gerekli çalışmalara başlanmıştır. KSBÜ’yle bölgede yenilikçi çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.