Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

(ÖZEL) Yağışlar Eber Gölü’ne adeta can suyu oldu

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ GÖLLERİNDEN BİRİSİ OLAN EBER GÖLÜ’NDE YAĞAN YAĞMUR YAĞIŞLARI SU SEVİYESİNİ ARTTIRIRKEN, KURUMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA KALAN GÖLDE SU BİRİKİNTİSİNİN OLUŞMAYA BAŞLAMASI İSE AFYONKARAHİSAR’IN BOLVADİN İLÇESİNDEKİ VATANDAŞLAR TARAFINDAN SEVİNÇLE KARŞILANDI.

(ÖZEL) Yağışlar Eber Gölü’ne adeta can suyu oldu
2

Türkiye’nin en önemli göllerinden birisi olan Eber Gölü, yağışlardan olumlu etkilenirken, kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gölde su birikintisinin oluşmaya başlaması Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Kurumsal Web Tasarım

Eber Gölü’nün Bolvadin ilçe sınırları içerisinde kalan kısmında su seviyesi son günlerde yağan yağmurler ile artmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda bir çok alanda suların çekilmesi ile gölün büyük kısmında gözlenen kuraklık son günlerde yerini su birikintilerine bıraktı. Gölün tekrar eski haline dönmesi için bir dizi proje hayata geçirirken, yağışlar göle adeta can suyu oldu.

Eber’de sevindiren görüntü

Su seviyesinin yükselmesi özellikle gölden kamış ticareti yapan bölgelerin başında gelen Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyü sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Su seviyesinin artmasının ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan köy Muhtarı Mevlüt Günyaz, gölde yıllardır özledikleri manzaranın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Günyaz, “Eber Gölü’nde yağan yağışlardan sonra su seviyesi yükseldi. Eber Gölü Çay, Sultandağı ve Bolvadin ilçelerinin ortasında kaldığı için burayla fazla ilgilenilmiyor. Yetkinin Bolvadin Kaymakamlığına verilerek gölün korunmasını istiyoruz. Biz buranın turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bu bölgede tekne turları yapılıp, tur güzergahına alınsın” diye konuştu.

Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda İHA kameramanları tarafından dron ile havadan çekilen görüntüler kuraklık tehlikesinin baş gösterdiği gölün içler acısı halini gözler önüne sermişti. O dönem kayık mezarlığını anımsatan görüntüler şimdi yerini sulak alanlara bırakmış durumda.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.