Dolar 32,3786
Euro 34,7155
Altın 2.428,38
BİST 9.988,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 15°C

(Özel) Selçuklu Ve Osmanlı Dönemi̇nden Kalma Mezarlara Köylüler Sahi̇p Çıktı

AFYONKARAHİSAR’IN DERBENT KÖYÜNDE SELÇUKLU VE OSMANLI DÖNEMİNDEN KALDIĞI TAHMİN EDİLEN MEZARLAR KÖYLÜ VATANDAŞLAR TARAFINDAN KORUMA ALTINA ALINDI.

Afyonkarahisar’ın Derbent köyünde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kaldığı tahmin edilen mezarlar köylü vatandaşlar tarafından koruma altına alındı.

Kurumsal Web Tasarım

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Derbent köyünde gurbetçi bir vatandaşın asırlardır tarlasında bulunan ve zaman zaman defineciler tarafından tahrip edilen Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen mezarlar köylü vatandaşlarca koruma altına alındı. Gurbetçi bir vatandaş tarafından etrafına duvar çekilen ve yanı başına büyük bir çeşme yaptırılan Selçuklu ve Osmanlı’nın ilk döneminden günümüze kadar gelen mezarlarda Arapça yazılar ve figürler bulunuyor. Uzun yıllardır kimse tarafından fark edilmeyen ancak gurbetçi bir vatandaşın tarlasının içinde bulunan mezar taşları zamanla tahrip olurken, halen daha mezarların başlarında dikili taşlarla mezar görümünü andırmaya devam ediyor.

Ecdat mezarlarının bu denli tahrip olmasına gönlü razı gelmeyen gurbetçi Şaban Evlice 4 kilo metre uzaklıktan borularla getirttirdiği suyla hem bir çeşme yaptırdı hem de mezarlığın kenarına duvar ördürmeye başladı.

Uzmanlardan edinilen bilgiye göre bu bölgelerde Anadolu Selçuklu devletine bağlı obalar ile Osmanlı Devleti döneminden köylülerin yaşadığının tahmin edilmesi üzerine bu mezarların Selçuklu’nun son dönemi ile Osmanlı’nın ilk dönemine ait olduğu tahmin ediliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.