Dolar 32,3030
Euro 34,7091
Altın 2.410,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 10°C
Paz 16°C
Pts 19°C

(ÖZEL) Bu da ’Bitmeyen marul’ projesi

AFYONKARAHİSAR’IN DİNAR İLÇESİNDE MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ MESLEĞİNDEN EMEKLİ OLDUKTAN SONRA SAKSIDA MARUL YETİŞTİRMEYE BAŞLAYAN KEMALLETİN ERSOY SAKSIDA SATIŞA SUNDUĞU MİNERAL DEĞERİ YÜKSEK MARULLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

(ÖZEL) Bu da ’Bitmeyen marul’ projesi
2

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde yaşayan Kemalettin Ersoy, müzik öğretmenliğinden emekli olduktan sonra saksıda mineral değeri yüksek marul yetiştirmeye başladı. Marulları saksı ile birlikte satın alanlar, ihtiyaçları kadar yaprak koparıp kullanıyor, bitki büyümeye devam ediyor

Kurumsal Web Tasarım

Taze marul yemek ihtiyacını karşılamak için hobi olarak saksıda marul yetiştirmeye başlayan Ersoy, başarılı olunca bu çalışmasını ’Bitmeyen marul’ projesi ile kurduğu serada geliştirmeye başladı. Emekli olduktan sonra hobi amaçlı bu işe başladığını ifade eden Kemalettin Ersoy, “Marulu ben pazardan alıyordum. Ancak marulu eve getirdiğim zaman buruşuyordu ve vitamini kayboluyordu. Ya da satın alıktan sonra yarısını kullanıyorsun yarısı dolapta kalıyordu. Dolapta kalanı kullanana kadar sararmaya başlıyor, daha sonra da kullanamadan çöpe gidiyordu. Ben bu israfı önlemek için hem de daha taze ve daha sağlıklı marul yemek için saksıda üretmeye başladım. Başarılı oldum. Bu marulu saksıda yetiştirmek üç aşamada oluyor. Önce poşetlerde fidanı belli bir boyuta getirdikten sonra büyük saksılara aktarıyorum. Büyük saksılarda büyüdükten sonra tekrar ticari saksı olan küçük saksılara aktarıyorum ve saksılı bir şekilde satışa sunuyorum. Bu saksıyla birlikte satın alındığı zaman daha güzel oluyor.” dedi.

“Koparılanların yerine yeni yapraklar geliyor”

Saksıda marulun daha dayanıklı olduğunun altını çizen Ersoy: “Marulu saksısı ile birlikte alan kişi evde ihtiyacı kadar yapraklarından koparıyor ve taze bir şekilde vitamin minareli değeri kaybolmamış, beslenme değeri yüksek bir şekilde yetişmiş olan bu organik marulu tüketmiş oluyor. Aynı zamanda kalanını da bozulmamış oluyor. Koparılanların yerine yeni yapraklar geliyor. Sulama ve beslenme çalışmaları yapıldıktan sonra uzun süre bu marul tüketilebiliyor” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.