Dolar 32,4661
Euro 34,7174
Altın 2.436,60
BİST 9.894,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 19°C

(Özel) Ağaç sevdalısı köylüler 28 yıldır bu şenlikte buluşuyor

AFYONKARAHİSAR’IN DİNAR İLÇESİNE BAĞLI AFŞAR KÖYÜNDE 28 YILLIK FİDAN DİKİM ŞENLİĞİ GELENEĞİ BU YILDA YAŞATILDI. KÖYLÜLER ÇOLUK ÇOCUK, DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE YÜZLERCE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU.

(Özel) Ağaç sevdalısı köylüler 28 yıldır bu şenlikte buluşuyor
2

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Afşar köyünde 28 yıllık fidan dikim şenliği geleneği bu yılda yaşatıldı. Köylüler çoluk çocuk, davul zurna eşliğinde yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Kurumsal Web Tasarım

Dinar ilçesine bağlı Afşar köyünde 28 yıldan bu yana yaşatılan gelenekle bu yılda yüzlerce fidan dikildi. Köy sakinleri sabahın erken saatlerinde genciyle, yaşlısıyla, çoluk çocuk önceden belirlenen fidan dikim alanına giderek davul zurna eşliğinde fidanları adeta bayram havasında ekti. Fidan dikimi ile ilgili konuşan ve 28 yıldan bu yana etkinliğe katılan Nazım Yıldırım, geleneğin 1994 yılında köy muhtarlığı tarafından alınan karar ile başladığını ifade etti. Yıldırım, “Atalarımız bu toprakları, vatanı kolay bulmadı. Bizlerin her yıl doğaya 16 ağaç borcu var yani kişi başı yıllık 16 ağaç tüketiyoruz. Afşar köyü bugüne kadar 300 bin fidan dikti. Önümüzdeki yıllarda da çerçevemizdeki bütün çıplak tepeler yeşile boyanacak ve oralara da fidan dikeceğiz. Biz bütün Türkiye Afşar köyü olsun istiyoruz” dedi.

Öte yandan, Dinar İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerde köy sakinlerinin gerçekleştiriği şenliğe destek vererek onlarla birlikte ağaç dikimi yaptı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.