Dolar 33,8935
Euro 37,6010
Altın 2.814,30
BİST 9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 26°C
Açık
Afyon
26°C
Açık
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Otizm Spektrum Bozukluğu Sempozyumu düzenlendi

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ EV SAHİPLİĞİNDE İKİ GÜN BOYUNCA “2-3 NİSAN OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU SEMPOZYUMU” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Otizm Spektrum Bozukluğu Sempozyumu düzenlendi
2

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde iki gün boyunca “2-3 Nisan Otizm Spektrum Bozukluğu Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Pek çok akademisyen, öğrenci ve ailenin katıldığı ve çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşması Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Diken tarafından yapılırken, sempozyum aynı zamanda Engelliler Araştırma Enstitüsünün sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlandı. Sempozyumda Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) hakkında pek çok araştırma ve gelişme ele alınırken, aynı zamanda OSB’li bireyler için yürütülen çalışmalar da yer aldı.

2000 yılından günümüze görülme sıklığı yüzde 241 artan ve görülme sıklığında artışın en yüksek olduğu yetersizlik grubu olan OSB, güncel verilere göre her 44 doğumda 1 gözleniyor. OSB, günümüzde sosyal etkileşim ve iletişim becerilerinde görülen yetersizlikler ve tekrarlı, kendini uyarıcı, uygun olmayan davranışlar, duyusal girdilerin düzenlenmesinde sorunlar ile karakterize bir nöro-gelişimsel bozukluk olarak tanımlanıyor.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan, tüm dünyada OSB konusunda farkındalık oluşturmak ve OSB’den kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Bu çerçevede 2 Nisan’da tüm dünyada OSB’ye ilişkin farkındalık oluşturma çalışmaları düzenleniyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.