Dolar 32,5921
Euro 34,8652
Altın 2.502,81
BİST 9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Osmanlı’dan kalan sokakta tıraş geleneği Afyonkarahisar’da sürdürülüyor

OSMANLI’DAN KALAN SOKAKTA TIRAŞ GELENEĞİ AFYONKARAHİSAR’DA SÜRDÜRÜLÜYOR

Osmanlı’dan kalan sokakta tıraş geleneği Afyonkarahisar’da sürdürülüyor
2

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde Osmanlı zamanından kalma sokakta tıraş kültürü günümüzde de sürdürülüyor.

Kurumsal Web Tasarım

İhsaniye ilçesine bağlı Ablak köyünde düğünlerde ve bayramlarda insanlar evlerinin bahçelerinde tıraş oluyorlar. Osmanlı kültürünü andıran açık havada tıraş yönteminden insanlar oldukça memnun.

Ablak köyünde ikamet eden Ramazan Erdoğan, “Bu gelenek dedelerimizden kalma Osmanlı yöresine ait eskiden olan bir şey biz de bu kültürü devam ettirmek için yapıyoruz. Köyümüzde genelde damat olacak kişiler köy odalarında evin avlusunda, bahçede damat tıraşı oluyorlar. Bu gelenek bayramlarda da yaşlılarımız olsun, gençlerimiz olsun köy odalarında bu hizmet sağlanıyor. Kültürümüzü devam ettirmek güzel bir duygu eskiden dedelerimizin yaptığı kültürü sürdürüyoruz” dedi.

Berberlik mesleği icra eden Emrah Erdoğan ise, “Bu gelenek atalarımızdan gelen bir kültür geleneğimizi sürdürmek için yapıyoruz. Yaşlılarımızı, gençlerimizi, damatlarımızı memnun etmek için bayramlarda gidiyoruz, insanlarımız da bu kültürümüzden memnun kalıyor” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.