Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Osmaneli’nde sağlıkçılar vatandaşları KKKA hastalığına karşı bilgilendirdi

OSMANELİ İLÇESİNDE SAHAYA ÇIKAN SAĞLIK EKİPLERİ, CUMA PAZARINDA VATANDAŞLARI KIRIM-KONGO-KANAMALI ATEŞİ (KKKA) HASTALIĞINA KARŞI BİLGİLENDİRDİ.

Osmaneli’nde sağlıkçılar vatandaşları KKKA hastalığına karşı bilgilendirdi
2

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde sahaya çıkan sağlık ekipleri, Cuma pazarında vatandaşları Kırım-Kongo-Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı bilgilendirdi.

Kurumsal Web Tasarım

Osmaneli İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sağlık görevlileri ilçede Cuma pazarı olması münasebetiyle halkın yoğun olduğu yerlerde vatandaşlar ile bir araya geldi. Pazaryerinde vatandaşlarla bir araya gelen sağlık ekipleri, Kırım-Kongo-Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı bilgilendirdi, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan broşürleri de dağıttı. Parklarda ve Kahvehanelerde ise duvarlara halkın da okuyabilmesi için ilgili broşürlerden asıldı. Kırım-Kongo-Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına kenelerden insanlara bulaşan, virüs kaynakları bir enfeksiyon hastalığı olduğuna dikkat çeken sağlık görevlileri, vatandaşları kene ısırmasına karşı uyardı. Özellikle ilkbahar mevsiminden itibaren kene vakalarının artmaya başladığına vurgu yapan görevliler, farkındalık oluşturmak amacıyla yürüttükleri çalışma hakkında bilgiler verirken, Osmaneli’ nin de konumu itibariyle KKKA’ya yol açan kene yönünden riskli bölgeler içerisinde olmamasına rağmen vatandaşların yine de tedbiri elden bırakmamasının önemli olduğunun altını çizdi. Sağlık görevlileri, bugünlerde tarımsal alanlarda, hayvancılık yapılan kesimlerde bulunanların yanı sıra Covid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde uygulanan kısıtlamaların sona ermesiyle insanların doğaya daha sık çıkmaya başladığına işaret ederek, bunun da kene vakalarının artmasına yol açabileceğini vurguladı. Vatandaşların kene ısırmasına karşı gereken tedbirleri alması gerektiğine dikkat çeken sağlık görevlileri, bağ, bahçe, tarla, orman gibi riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini kaydettiler.

Sağlık görevlileri konuyla ilgili vatandaşlara şu uyarıları yaptı.

“Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarlarına çıplak elle dokunulmamalıdır. Riskli alanlardan döndükten sonra vücut ve elbiselerde kene olup olmadığı kontrol edilmelidir. Vücuda tutunan kene varsa eldiven, bez ya da poşet yardımıyla çıkartılmalı. Eğer kişi çıkartamıyorsa zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmeli. Vücudunda kene tutunan kişi 10 gün içinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, bulantı, ishal gibi şikayetlerden birini yaşaması halinde vakit geçirmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmelidir.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.