Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Osmaneli’nde meyve suyu üretimi tesisi faaliyete geçecek

OSMANELİ’NDE MEYVE SUYU ÜRETİMİ HAYATA GEÇECEK

Osmaneli’nde meyve suyu üretimi tesisi faaliyete geçecek
2

Bilecik’in yöresel ürünlerinin üretimleriyle öne çıkan ilçesi Osmaneli’nde meyve suyu üretimi tesisi hayata geçirilecek.

Kurumsal Web Tasarım

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, bir kalkınma ajansı desteğiyle Hisarcık, Beşevler köyünde kurulan yöresel ürün üretme tesisleri ile ayva lokumu, nar lokumu, salça, ayva pekmezi, ayva çayı, reçel, kabak tatlısı, toz biber, zeytinyağı, gibi ürünlerin yanına meyve suyunu da eklediklerini açıkladı. Başkan Münür Şahin yaptığı açıklamada, “Hisarcık, Beşevler tesislerimizde ürettiğimiz yöresel ürünlerle marka haline geldik. Tarım Kredi Kooperatif Marketleri başta olmak üzere birçok yere yöresel ürün vermeye devam ediyoruz” dedi.

“Şeftali meyve suyu için çok değerli bir meyve”

Başkan Şahin, bir kalkınma ajansının destekleri ile kurulan yöresel ürün üretme merkezimizde meyve suyu üretimi için yatırım yapmaya başladıklarını dile getirerek, “ Özellikle şeftali üreticilerinin en büyük sorunu raf ömrü kısa olan bir ürün olması sebebiyle meyve suyu için çok değerli bir meyve. Osmaneli Belediyesi olarak kesinlikle bu sezona bir kalkınma ajansının destekleri veya direk kendi finansman kaynakları ile meyve suyu üretimi için yatımlarımızı gerçekleştireceğiz” vurgusunda bulundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.