Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

OSB’de sanayiciler Yeşil Destek Programı hakkında bilgilendirildi

KOSGEB AFYONKARAHİSAR İL MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE (OSB) DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ (KOBİ) İŞLETME SAHİPLERİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ. TOPLANTIDA YEŞİL DESTEK PROGRAMINDAN NASIL KATKI ALINILABİLECEĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRME YAPILDI.

OSB’de sanayiciler Yeşil Destek Programı hakkında bilgilendirildi
2

KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Küçük ve Orta Ölçekli (KOBİ) işletme sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda Yeşil Destek Programından nasıl katkı alınılabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Bilgilendirme toplantısı Afyonkarahisar OSB toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve iş adamları katıldı. Bilgilendirmeyi KOBİ Uzmanı Murat Kahraman yaptı. Kahraman, Yeşil Dönüşüm Destek Programı’nın amacının: KOBİ’lerin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu konuda gerekli stratejilerin oluşturulması, bu stratejiler doğrultusunda kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu söyledi. Bu çerçevede; yıllık enerji tüketimi 10-99 TEP aralığındaki işletmeler için ayrı 100-500 TEP aralığındaki işletmeler için ayrı olmak üzere destek tasarımı yapıldığını ifade eden Kahraman, “Yıllık enerji tüketimi 10-99 TEP aralığındaki işletmelerin; EVD şirketlerinden, Etüt Proje Sertifikasına sahip kişilerden ve Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunu olanlardan Enerji Yöneticisi sertifikasına sahip olan kişilerden alacakları motor etüdü hizmeti ile bu etüt neticesinde değiştirilmesi önerilen motor değişimi giderlerine aşağıdaki üst limitlere kadar destek verilmesi planlanmıştır” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.