Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Okul zili yerine, alarm zilleri çaldı

AFYONKARAHİSAR RAHMİYE SARE PALALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI YAPILDI. OKUL ZİLİNİN YERİNE SİREN SESLERİNİN YANKILANDIĞI OKULDA ÖĞRENCİLER SIRALARIN ALTINA GİRDİ.

Okul zili yerine, alarm zilleri çaldı
2

Afyonkarahisar Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Lisesi’nde deprem haftası etkinlikleri kapsamında gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı yapıldı. Okul zilinin yerine alarm seslerinin yankılandığı okulda tatbikata harfiyen uyan öğrenciler ilk iş olarak sıraların altına girdi, ardından kontrollü bir şekilde okulu terk edip bahçeye çıktı.

Kurumsal Web Tasarım

Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sivil Savunma Kulübü tarafından organize edilen tatbikatta öğrencilere deprem sırasında yapmaları gerekenler anlatılarak alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verildi. Tatbikatta öğrenciler, alarmın çalmasıyla sınıflardaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldı. İkinci alarm sesinin duyulmasıyla da okulu tahliye ederek, bahçedeki güvenli alana geçti.

Gerçeğini aratmayan tatbikat hakkında bilgiler veren Okul Müdürü İbrahim Çakal, “Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları ile tüm okullarda deprem tatbikatı yapılıyor. Önce konunun uzmanları öğrencilere deprem anında karşılaşacakları durumları ve deprem sonrası karşılaşabilecekleri olayları anlattılar. Öğrenciler alarmın çalmasıyla sınıflardaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldılar. İkinci alarm sesinin duyulmasıyla da okulu tahliye ederek, bahçedeki güvenli alana geçtiler tatbikat başarı ile tamamlandı” dedi.

“Afyonkarahisar deprem bölgesinde olan bir kent”

Deprem tatbikatının organizatörü AFAD gönüllüsü Özkay Akgöl’de Afyonkarahisar’ın bir deprem bölgesi olması nedeniyle deprem tatbikatların devam edeceğini söyledi. Özkay, “Şehrimiz Afyonkarahisar bir deprem bölgesidir. Öğrencilerimiz bu gerçeğe her zaman hazır olmalılar. Karşılaştıkları bir depremde nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Bin 700 öğrencimiz kırk saniye gibi kısa bir sürede boşaltıldı. Okul olarak ara ara tatbikatlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.