Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Okul Alışveri̇şi̇ Telaşı Başladı

OKULLARIN AÇILMASINA SAYILI GÜNLER KALA ALIŞVERİŞ TELAŞINA DÜŞEN VELİLER, MALİYETLER KARŞISINDA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRIRKEN KIRTASİYE MALZEMELERİNİN FİYATLARI CEP YAKIYOR.

Okulların açılmasıyla kırtasiye sektöründe başlayan hareketlik sonrasında veliler, geçen yıla oranla fiyatlarda artışların yüksek olduğunu belirtiyor.

Kurumsal Web Tasarım

2022-2023 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Kırtasiye esnafı ise yüksek fiyatları, perakende satışın düşmesi ve nakliye masraflarının artmasına bağlıyor.

Çocuğuyla okul alışverişi yapmaya çıkan Devrim Baykal, “Çocuğumla okul alışverişi yapmaya çıktık, 3. sınıfa geçti. Geçen sene ve bu seneki fiyatlar arasında fark var. Boğazımızdan, üstümüzden, başımızdan kısacağız, çocuk için bir takım fedakârlıklarda bulunacağız ve mecbur alacağız. Çocuklar geleceğin teminatı o yüzden yatırım yapmak zorundayız” diye konuştu.

Kırk beş yıldır kırtasiye dükkânı işleten Necmi Soylu, müşterilerin ilk fiyat sorduğunu belirtti. Soylu, malzeme fiyatlarındaki artışın perakende satışın düşmesi ve nakliye masraflarının artmasına bağladı. Vatandaşın alışverişi internet üzerinden gerçekleştirmesinin kendiişlerinin düşmesine neden olduğunu vurgulayan Soylu şunları söyledi:

“45 yıldır bu işi yapıyorum. Perakende satış düştü çünkü insanlar artık alışverişini internet aracılığıyla halletmeye çalışıyor. Zincir marketlerde de ucuzluk imajı yayıldığı için, o psikoloji yerleştirildiği için insanlar ucuza alışveriş yaptığını sanıyor ama bizim gibi küçük esnaflarda da ürünler aynı fiyat. Bugün itibari ile yoğunluk yok. Öncelikle gelen müşterimiz haklı olarak fiyat soruyor. Önce piyasa analizi yapmak istiyor”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.