Dolar 32,5286
Euro 34,7945
Altın 2.440,51
BİST 9.723,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Mutfaklarda Doğala Dönüş Başladı

ESKİŞEHİR’DE BAKIR VE TOPRAK ÇÖMLEK ÜRÜNLERİ SATIŞI YAPAN 48 YAŞINDAKİ ABDULLAH UĞUR, “ESKİYE VE DOĞALLIĞA İLGİNİN ARTTIĞI VE SON DÖNEMLERDE İNSANLAR PLASTİK YA DA METAL MUTFAK ÜRÜNLERİ YERİNE ÇÖMLEK VE BAKIR ÜRÜNLERE RAĞBET GÖSTERİYOR” DEDİ.

Eskişehir’de bakır ve toprak ürünleri satışı yapan Abdullah Uğur, eskiye ve doğallığa ilginin arttığı, son dönemlerde insanların plastik ya da metal mutfak ürünleri yerine bunlara rağbet gösterdiğini belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Eski mutfak araç gereçlerinin revaçta olduğuna vurgu yapan Uğur, pandemiden sonra insanlarda doğal ve sağlıklı ürünlere karşı ilgi artışı olduğunu ifade etti. Toprak kap kullanan insanların yemeğin tadını daha iyi aldıklarını belirten Uğur, “Doğal bir ürün olduğu için yerken insanın içine siniyor. Eski tarzda ürünler hem sağlık açısından, hem de görüntü açısından beğenilmeye başlandı. Genç insanlar bakır ve toprak ürünleri önceden sadece dekor amaçlı alırken artık kullanım amaçlı da alıyorlar. İleriki yıllarda doğal ürünlere büyük bir dönüş yaşanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Çömleklerde pişirme için az miktarda yağ yeterli oluyor”

Toprak çömleklerin işlevlerini ve faydalarını anlatan Abdullah Uğur, “Topraktan yapılan tencerelerin kullanımında birçok avantaj var. Kil kullanılarak üretilen bu çömlekler, içerisindeki gıdayı daha sağlıklı hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda kendine has bir aroma da katıyor. Günümüzde metal tencerelerde yaptığımız yemeklerde aşırı bir şekilde yağ kullanıyoruz. Ancak çömleklerde pişirme için az miktarda yağ yeterli oluyor. Yavaş bir şekilde pişirilen yemekler içindeki doğal yağları ve besin maddelerinin korunmasını sağlar. Kısacası toprak çömlekler hem sağlık hem de lezzet için birebir” dedi.

“Tükettiğimiz suların içine farkında olmadan mikroplastikler karışıyor”

Kullanılan plastik ürünlerin vücuda uzun vadede büyük zararlar verdiğini aktaran 48 yaşındaki Uğur, “Şu anda bütün her şeyi plastik ürünler içerisinde tüketiyoruz. Plastik şişelerde alıp tükettiğimiz suların içine farkında olmadan mikroplastikler karışıyor. Toprak testilerde içtiğimiz suların ise zararlarının aksine faydaları vardır. Testideki zararlı kimyasalları arındırır ve kaliteleri mineralleri içinde tutar. Testide saklanan sular daha uzun süre soğuk kalabilir.” diye açıkladı.

“Topraktan geldik toprağa döneceğiz”

Çömleklerin yanı sıra gümüş, pirinç, bakır mutfak ürünleri de satan Uğur, “Ben toprak çömleklere daha çok önem veriyorum çünkü topraktan geldik toprağa döneceğiz asıl doğal olan bu. Çömleklerin de cilalı olanları var, ancak ben cilasız olanları öneriyorum bu sayede topraktan başka bir madde olmayacaktır içinde” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.