Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Müdür Tokdemir: “2021 yılında doğan buzağılar için 2. dönem başvurular başladı”

MÜDÜR TOKDEMİR: “2021 YILINDA DOĞAN BUZAĞILAR İÇİN 2. DÖNEM BAŞVURULAR BAŞLADI”

Müdür Tokdemir: “2021 yılında doğan buzağılar için 2. dönem başvurular başladı”
2

Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, 2021 yılında doğan buzağılar için ikinci dönem başvuruların başladığını belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Müdür Tokdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi hayvancılık yapan üreticilerimize Bakanlığımızın verdiği pek çok destek mevcuttur. Bunlardan en önemlilerinden birisi de buzağı desteklemesidir. Doğan her buzağıya, Bakanlığımızın istediği şartlar yerine getirilmesi şartı ile destekleme ödemesi yapılmaktadır. Bu şartlardan en önemlileri ise, doğan buzağının zorunlu aşılarının yapılmış, küpesinin takılmış olması ve doğduğu işletmede en az 4 ay kalmış olmasıdır. Yasal sürelere de uygun doğum olmuş ise 350 TL’den 650 TL’ye kadar buzağı desteklemesi yapılmaktadır” dedi.

2021 yılında doğan buzağılardan destekleme almak isteyen üreticilerin geçen Aralık ayında başvuru yaptığını söyleyen Murat Tokdemir, Aralık ayında başvuru yapamamış veya şartları o dönemde tutmamış olan buzağılar için 1 Nisan ile 15 Haziran 2022 tarihleri arasında başvuru yapılabileceğini ifade etti.

Tokdemir ayrıca, herhangi bir birlik veya kooperatife üye olan çiftçilerin kooperatif veya birlik aracılığıyla başvuru yapabileceklerini, hiçbir kooperatif veya birliğe üye değillerse de bizzat kendileri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelerek başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

2021 yılında Simav’da ödenecek olan buzağı destekleme miktarının yaklaşık 7 milyon TL olmasını beklediklerini söyleyen Tokdemir, 2021 yılı birinci döneminde başvuru yapan üreticilere yaklaşık 4 milyon TL ödeme yapıldığını, 2021 yılında doğan buzağılara ikinci dönemle birlikte yapılacak destekleme ödemesinin yaklaşık 7 milyon TL olmasını beklediklerini ifade etti.

Müdür Tokdemir, “ 2021 yılında buzağısı doğan ve geçtiğimiz Aralık ayında başvurusunu yapmamış olan üreticilerimizin başvuru dönemini kaçırmadan 15 Haziran 2022 tarihine kadar başvurularını tamamlayarak destekleme almaya hak kazanmaları menfaatleri icabıdır” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.