Dolar 32,5649
Euro 34,9847
Altın 2.420,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Müdür Özçalık: “Hububatta üst gübrelemeyi iki defada yapmayı öneriyoruz”

MÜDÜR ÖZÇALIK: “HUBUBATTA ÜST GÜBRELEMEYİ İKİ DEFADA YAPMAYI ÖNERİYORUZ”

Müdür Özçalık: “Hububatta üst gübrelemeyi iki defada yapmayı öneriyoruz”
2

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, üreticilere hububatta üst gübrelemeyi iki defada yapmaları önerisinde bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Üreticilerimiz hububatta en uygun gübreleme zamanı komşular atıyor ben de atayım bari değil, kardeşlenme başlangıcından sapa kalkma dönemine kadar olan zamandır. Yakın zamanda yaptığımız arazi kontrollerinde birçok yerde hububatın kardeşlenmeye başladığını gözlemledik, sizler de arazinizde yapacağınız kontrollerde eğer kardeşlenme olmuşsa birinci üst gübrelemeyi yapabilirsiniz. Birinci üst gübrelemede gübreyi bir yağış önüne gelecek şekilde kullanmanızı tavsiye etmekteyiz. İkinci üst gübreleme için ideal zaman sapa kalkma dönemi başlangıcı olup, mümkünse bir yağış önüne gelecek şekilde kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Doğru gübrelemenin toprak tahlili sonuçlarına göre yapılan uygulama olduğu unutulmamalıdır. Bitki ihtiyaçları doğrultusundaki gübre kullanımının kaliteyi ve verimi arttıracağı gibi, fazla gübre kullanımının fazla verim anlamına gelmediği unutulmamalıdır. Ürününüz bol kazancınız bereketli olsun” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.