Dolar 32,4127
Euro 34,7800
Altın 2.400,61
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 11°C
Paz 15°C
Pts 19°C

Modern bir bahçe için 5 ipucu

Modern bir bahçe için 5 ipucu
2

Modern ve estetik görünümlü bir bahçeye sahip olmak için birkaç noktaya dikkat etmeniz yeterli olur. Sıcak havalarda kapalı alanların sıkıcı ve boğucu atmosferinden kurtularak evinizin bahçesinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Kurumsal Web Tasarım

Modern ve estetik görünümlü bir bahçeye sahip olmak için birkaç noktaya dikkat etmeniz yeterli olur. Sıcak havalarda kapalı alanların sıkıcı ve boğucu atmosferinden kurtularak evinizin bahçesinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Doğru şekilde dekorasyonunu yapacağınız bahçenizde misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Bahçenizin boyutları küçük olsa dahi modern sallanan sandalyeler ile kendinize özel bir dinlenme alanı yaratabilirsiniz. Estetik görünümlü aynı zamanda fonksiyonel bir bahçe için şu 5 ipucunu değerlendirebilirsiniz.

Bahçenizin Stilini Önceden Belirleyin

Nasıl bir bahçeye sahip olmak istiyorsunuz harekete geçmeden önce bunu düşünmelisiniz. Modern aynı zamanda sizin tarzınızı yansıtacak bahçe modeli için daha önce uygulanmış fikirleri inceleyebilirsiniz. Bu fikirlerden ilham alabilir ve kendi özgün tasarımlarınızı hayata geçirebilirsiniz. Güneş her çıktığında bahçede olmayı seviyorsanız her mevsim yeşil olan bitkileri tercih etmelisiniz. Bitkilerin yanında seçeceğiniz özel aksesuarlar ile bahçenizi çok daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Keyifli zamanlar geçirmek için öncelikle biraz zaman ve çaba harcamaya hazır olmalısınız.

1. Mobilya Seçimini Doğru Yapın

Havaların ısınması ile birlikte kendini bahçede bulanlardansanız bahçenizde rahat etmek için doğru mobilyalar seçmelisiniz. Bahçenizi daraltmayan aynı zamanda üzerinde rahatça oturabileceğiniz koltuk takımı, masa, sandalyeler alabilirsiniz. Ayrıca modern banklar tercih edebilirsiniz. Bankın altını depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde bahçe aletlerini içine yerleştirebilirsiniz. Bahçenizde kullanacağınız mobilyaların güneş ışıklarına ve neme dayanıklı malzemeden yapılmış olmalarına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde onları uzun süre kullanabilirsiniz.

2. Bahçede Yürüme Alanları Oluşturun

Bahçenizde oluşturacağınız yürüyüş alanları ile bitkilerinizin etrafında dolaşabilirsiniz. Aynı zamanda sevdiklerinizle birlikte keyifli zamanlar geçireceğiniz oturma alanına ulaşırken toprak zemine basmanıza gerek kalmaz. Yürüyüş yolları ayrıca bitkilerin zarar görmesinin de önüne geçer. Bitkileriniz için özel hazırlanmış çiçek tarhları alabilir ya da yaratıcılığınızı hayata geçirerek kendiniz eski eşyalardan taşlardan ve kova varil gibi malzemelerden tasarlayabilirsiniz. Bitkilerin arasına yürüyüş yolu üzerine banklar yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde yorulduğunuz takdirde oturup dinlenebilirsiniz.

3.Işıklandırmayı Bahçenizin Dekorasyon Stiline Uygun Seçin

Bahçenizde hava karardıktan sonra da kullanmaya devam etmek istiyorsanız ışıklandırma konusunu ihmal etmemelisiniz. Beyaz florasanlar yerine doğa ile uyumlu olan renklerde ışık veren lambaları tercih edebilirsiniz. Bu şekilde bahçeniz çok daha modern aynı zamanda doğal görünecektir. Modern sallanan sandalyeler üzerinde geceleri de oturabilmek için bahçenizi ışıklandırmanız yeterli olur. Renkli led ışıklar kullanabilir ve bahçenize şık ve estetik bir hava katabilirsiniz.

4.Renkli ve Modern Tasarımlı Saksılar Kullanın

Bahçenizin modern ve estetik görünmesini sağlayacak birbirinden şık saksıları, çiçek tarhlarını Vidaxl firmasının ürünleri arasından bulabilirsiniz. Saksıların içine ekeceğiniz bitkilerle modern bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Modern sallanan sandalyeler etraflarına yerleştireceğiniz saksılar ve içlerindeki bitkiler ile hayallerinizdeki gibi bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Bahçe fikirlerini teraslarınızda da değerlendirebilirsiniz.

ETİKETLER: , ,