Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Mobi̇l Kanser Tarama Aracı Osmaneli̇ İlçesi̇nde Hi̇zmet Vermeye Başladı

OSMANELİ İLÇESİNDE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE HİZMET VEREN MOBİL KANSER TARAMA ARACI AYDA 2 GÜN OLMAK ÜZERE İLÇEDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün mobil kanser tarama aracı ayda 2 gün olmak üzere Osmaneli ilçesinde hizmet vermeye başladı.

Kurumsal Web Tasarım

Konuyla ilgili bilgi veren Osmaneli Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Gurup Başkanı ve Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kamil Özdemir “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” prensibiyle 40-69 yaş kadınlara meme kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere gaitada gizli kan (ggt) kanseri taraması ve 30-65 yaş arası kadınlara smeor + HPV taraması ücretsiz yapılmaktadır. Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir halk sağlığı sorunudur. Erken teşhis sağlanarak, kansere bağlı erken ölümlerin azaltılabildiği ve erken tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak tarama programlarının önemi artmaktadır. Tarama programları, kanser belirtisi ve şikâyetleri olmadan önce kanseri saptamaya yönelik olarak yapılan muayene, görüntü veya laboratuvar işlemlerini içermektedir. Kanserin erken dönemde tespit edilmesi durumunda, tamamen iyileşme sağlanabilmekte, daha az yan etkisi olan ilaçlar veya girişimler uygulanarak hastalık kontrol altına alınabilmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın Toplum Sağlığı Merkezimizi arayarak mobil kanser artama aracının hangi günler geldiğinin bilgisini alabilirler” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.