Dolar 32,3830
Euro 34,6213
Altın 2.389,57
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 11°C

Mi̇lli̇ Antrenör Ai̇lelere Spora Teşvi̇k Konusunda Çağrıda Bulundu

ANTRENÖR MEHMET AYKOL

Güreş Milli Takım Antrenörü Mehmet Aykol, Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi ile başarılı çocuklara sporcu kimliği kazandırmak istediklerini belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Türkiye Güreş Milli Takım Antrenörü Mehmet Aykol, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinatörlüğündeki Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı’ndan bahsetti. Projenin amacının, ilkokul 3’ncü sınıf öğrencilerine uygulanan çeşitli testler ve ölçümler sonucunda farklı spor branşlarına yönlendirildiğini anlatarak, “Tespit edilen doğrultuda üst düzey sporcular yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“Milli sporcu dediğimizde, onu halk olarak hissetmeliyiz”

Spor kültürünün bilhassa çocuklar arasında daha geniş kitlelere yaygınlaştırılması gerektiğini belirten antrenör Aykol; “Çocuklar, aileleri tarafından ders ve spor ikileminde kalıyorlar. Bunu ortadan kaldırabilmemiz için en az 3-5 yıllık lisanslı sporcuları ek eğitim puanları ile desteklememiz şart. Sporculara bir kimlik kazandırıp diğer çocuklardan farkını ortaya çıkarmalıyız. Özellikle ‘milli sporcu’ dediğimizde, onu halk olarak daha çok hissettirmeliyiz. Çocuğun diğerlerinden farkı kalmadığı sürece üst düzeyde sporcular yetiştirmemiz daha zor bir hale geliyor” şeklinde konuştu.

“Eğitimler sonrasında sporcularımızı yönlendiriyoruz”

“Ortaokul son sınıftan liseye geçiş dönemlerinde çocuklar, aile baskısı ile spordan uzaklaşabiliyor” diyen milli eğitmen Aykol, “Biz yetenek taraması ile 81 vilayette bir takım ölçümler yapıyoruz. Uzman antrenörler tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda; boy-kilo, esneklik, oturum yüksekliği, dikey sıçrama, pençe kuvvet, çeviklik ve sürat gibi testler baz alınıyor. Yetenekli bulunan öğrenciler ise 4 aylık bir süreç içerisinde temel eğitim programına katılıyor ve sporcu karneleri çıkıyor. Çocuk, hangi branşa daha yatkın ise sporcu eğitim merkezine ya da kulüp altyapılarına yönlendiriyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.