Dolar 32,2549
Euro 34,8497
Altın 2.432,35
BİST 10.093,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 18°C
Az Bulutlu
Afyon
18°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Mebbis Giriş Sayfası

<strong>Mebbis Giriş Sayfası</strong>
2

Mebbis Giriş Sayfası

Kurumsal Web Tasarım

MEBBİS sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel olarak oluşturulmuş akademik bir alandır. Yurt işlemleri, e-okul işlemleri, burs ve personeli işlemleri ile halk eğitim ve açık öğretim kurumlarına yönelik evrakların hızlı ve kolay şekilde internet ortamına taşınabilmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış bu sayfa MEBBİS öğretmen giriş sayfasının da bulunduğu bir alanı kapsıyor.

MEBBİS Online Giriş Sayfası

Öğretmen, öğrenci, veliler, idari kadro ve yaşanılan ilçedeki tüm müdürlerin kolaylıkla erişim sağlayabilecekleri MEBBİS platformu daha çok kurumsal veri işlenmesinde tercih edilir. Bu yönüyle klasik olarak tasarlanmış e-okul sisteminden daha işlevsel, resmi ve daha kapsamlı bir alandır. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan MEBBİS ana ekranına giriş yapmak isteyenlerin (Öğretmen, müdür, personel ekip) www.mebbis.meb.gov.tr adresine giriş yapması gerekiyor. Açılan sayfa içerisinde yer alan kullanıcı adı şifre ve güvenlik koduna girerek gerekli alana ulaşım sağlanabiliyor. MEBBİS içerisinde eğitim-öğretim sezonu devam ederken öğretmenlerin tüm işlemlerinin gerçekleştirebileceği bir alan vaat ediyor. Özellikle il içi ve il dışı atama ya da mazerete bağlı yerleştirme süreçlerinde bu sistem ön plana çıkıyor.

MEBBİS Şifresini Unutan Ne Yapmalıdır?

MEBBİS sistemi kullanılarak öğretmenlerin giriş yapılabileceği özel bir portal alanı oluşuyor. Bunun yanı sıra MEBBİS öğrenci ve veli giriş sayfası ilköğretim, ortaöğretim ve lise kademesinde okuyan öğrencilerin bilgilerine erişim sağlayabilmek için de değerlendiriliyor. MEBBİS özellikle belirli dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan personel atama işlemlerinde büyük kolaylık sağlıyor.

MEBBİS giriş sayfasını kullandığı halde istediği alana erişemeyenler tek kullanımlık kullanıcı şifresi alabiliyor. Ardından sisteme yeniden giriş yapıldıktan sonra güvenlik amacıyla yeni şifre oluşturulabiliyor. Şifremi unuttum alanı kullanarak da yeni şifre belirlemek mümkün hale geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.