Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 25°C

Laçi̇nde Salamura İşlemi̇ Başladı

ESKİŞEHİR’DE ZEYTİN ÜRETİMİ YAPAN ERDEM ÖZTÜRK, YAKLAŞIK BİR AY SÜRECEK ÇİZİK ATMA VE SALAMURA İŞLEMLERİNE BAŞLADI

Eskişehir’de zeytin üretimi yapan Erdem Öztürk, yaklaşık bir ay sürecek çizik atma ve salamura işlemlerinin başladığını söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

Sarıcakaya İlçesi’ne bağlı Laçin Mahallesi’nde yetiştirdiği zeytinleri hasat eden Erdem Öztürk, salamura işlemine başladı. 600 zeytin ağacından topladığı zeytinleri elek ile boyutlarına göre sınıflandıran Öztürk, bıçak yardımıyla zeytinlerine tek tek çizik atıyor. Oldukça zahmetli çizik işleminin ardından zeytinlere salamura işlemi yapan üreticinin ürünleri sofralarda yerini alacağı günü bekliyor.

Salamura yaptığı ve kilogram fiyatı 45 ile 60 lira arasında değişen zeytinleri hakkında konuşan Öztürk, “Dalından topladığımız zeytinlerimiz bıçakla çizilerek veya kırılarak hazırlanıyor. Tek tek çizilen zeytinler, içi dağdan gelen doğal kaynak suyu ile dolu bidonlara dolduruyoruz. Haftada beş kere suyu değiştiriyoruz. Daha sonra salamura için zeytin yıkanarak tuz atılır. 1 ay sonra acı suyu çıkar biraz içinde acı su bırakılır maya için. Sonra yağ ve limon tuzu atılarak işlem bitilir. İşlemlerin ardından tuz atılır ve bir hafta sonra sofralarda yerini alamaya başlar. Ben ürünlerimi semt pazarında satışa sunuyorum. Kilogram fiyatı 45 ile 60 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.