Dolar 32,2872
Euro 34,7547
Altın 2.395,32
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 13°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Kütahyaya Kalkınma Raporu

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ SOYCAN, KÜTAHYA KALKINMA İÇİN GENİŞ KAPSAMLI BİR RAPORU HAZIRLATTIKLARINI İFADE ETTİ.

İYİ Parti İl Başkanı Ali Soycan, Kütahya’nın kalkınma için geniş içerikli bir rapor hazırlatıldığını ifade etti.

Kurumsal Web Tasarım

Basın mensupları ile bir araya gelen Soycan, ” Kütahya olarak genel merkezimize Kütahya ile ilgili bir kalkınma raporu hazırlattık önümüzdeki ay bunu paylaşacağız. Kütahya için ne yapılması gerekiyorsa elimizden geleni yapıyoruz. Akademilerden oluşan bir ekip iş alanında neler yapabilir, bir başka ekip Kütahya’nın tarım raporunu hazırlıyor. İktidara geldiğimiz gün çantalarımızı alıp Kütahya için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Kütahya’da sosyal alt yapı eksikliği nedeniyle beyaz yakalıların çevre illerde getiriliyor” diyen Başkan Soycan, “Kütahya’da sosyal alt yapı eksikliğinden dolayı şuan gidin bakın organize sanayi bölgelerine beyaz yakalıları çevre illerden servisler ile getirildiğini göreceksiniz. Bu bizim utanç vesilesi olması gerektiğini düşünüyorum. Bir diğer konu ise yanlış eğitim politikası nedeniyle ara eleman eksikliği. Kütahya’da daha önceleri sanat okulları ve meslek yüksek okulları vardı, iyide eğitim veriyorlardı. Bu okullar farklı alanlara kaydırıldı ve ara eleman sorunu ortaya çıktı. Artık işletmeler ara eleman bulmakta zorlanıyor” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.