Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C

Kütahya’da kıraç araziler lavanta kokacak

KÜTAHYA’DA KIRAÇ ARAZİLER LAVANTA KOKACAK

Kütahya’da kıraç araziler lavanta kokacak
2

Kütahya’nın Simav ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde, İl Özel İdaresi destekleri ile başlatılan lavanta üreticiliğinin kıraç arazilere bereket getirdiği bildirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Kıraç arazileri tarıma kazandıran projenin, üreticilere de yüksek gelir getireceği hesaplanıyor.

Tarım İl ve Orman Müdürlüğü’nden lavanta tarlalarında yapılan kontrol sonrası yapılan açıklamada, ” Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 2016 yılında ilk olarak Özel İdare bütçesi ile yapılan lavanta projesi başarıyla devam ediyor. Simav ilçemizde alternatif ürünlerden biri haline gelen lavanta bahçelerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından kontroller devam etmektedir. Kıraç ve uzak bölgede yer alan arazilerin değerlendirilmesi için gayet iyi bir ürün olduğu ve üreticilerin memnun olduğu gözlemlendi. Gelir seviyesi de iyi olan lavanta ürününün artırılması için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2021 yılında da proje yapılarak fide dağıtımı yapılmıştır. Lavantanın dönüme verimi lavanta çiçeği olarak, 150-400 kilogram arası olup, yağ olarak verimi ise çiçek veriminin yüzde 2’si ile yüzde 5’i arasında değişiyor” denildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.