Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Kütahya’da kanser hastalarına yönelik etkin tedavi çalışmaları

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ (KSBÜ) EVLİYA ÇELEBİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE, KANSER HASTALARINA YÖNELİK ONKOLOJİK CERRAHİ KONSEYİ DOĞRU TANI VE ETKİN TEDAVİYE ULAŞMADA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

Kütahya’da kanser hastalarına yönelik etkin tedavi çalışmaları
2

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, kanser hastalarına yönelik Onkolojik Cerrahi Konseyi doğru tanı ve etkin tedaviye ulaşmada çalışmalarına devam ediyor.

Kurumsal Web Tasarım

Konseyde bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Faik Yaylak, Girişimsel Radyoloji Uzmanları Doç. Dr. Mehmet Korkmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Furkan Urfalı tarafından sekonder karaciğer kanseri (Çok sayıda karaciğer tümörü) olan hastaya farklı yöntemlerle başarılı işlem uygulandı.

Prof. Dr. Faik Yaylak işlem hakkında şu bilgileri verdi: “Hastanemizde karaciğer, pankreas ve safra yolu kanser vakaları cerrahi, endoskopik ve girişimsel radyoloji teknikleri ile tedavisi sıklıkla ve rutin olarak yapılmaktadır. Kolorektal kanserlerin karaciğere yayılması (metastaz yapması) oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Bu hastaların hastalıklarının kontrol altına alınması ve yaşam sürelerinin uzatılabilmesi için bağırsaktaki hastalığın kontrolüne ek olarak karaciğerdeki metastatik kitlelerin de cerrahi ve girişimsel radyoloji yöntemleri ile ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bazı hastalarda karaciğerdeki ilk metastazların çıkarılması sonrası takiplerde yeni ortaya çıkan metastatik karaciğer kitleleri yine aynı yöntemler ile çıkarılarak hastalarımıza sağlık ve fayda sağlanabilmektedir.”

“Hastanemizde bir çok işlemi ameliyatsız gerçekleştiriyoruz”

Doç. Dr. Mehmet Korkmaz ise, “Girişimsel Radyoloji olarak hastanemizde birçok işlemi ameliyatsız olarak gerçekleştirmekteyiz. Bazı vakalarımızı ise konsey ekipleri ile görüşüp, birlikte ameliyathane ortamında yapmak gerekmektedir. Bunların olumlu geri dönüşlerini de mutlulukla almaktayız. Sekonder karaciğer kanseri olan hastamızın da işlemini Prof. Dr. Faik Yaylak ve Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ertürk Urfalı ile birlikte tümörleri hem yakarak, hem çıkararak metastazektomi ile tedavisini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.(EFE-)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.