Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Kütahya’da bin 500 fidan toprakla buluştu

DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI SEBEBİYLE, KÜTAHYA’NIN ÇAYCA KÖYÜNDE BİN 500 KARAÇAM VE LADİN TOPRAKLA BULUŞTURULDU.

Kütahya’da bin 500 fidan toprakla buluştu
2

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası sebebiyle, Kütahya’nın Çayca köyünde bin 500 karaçam ve ladin toprakla buluşturuldu.

Kurumsal Web Tasarım

Belirli gün ve haftaların davranışların bireysel ve toplumsal anlamda içselleştirilmesi için bir araç olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Bu günler; doğa sevgisinin, ağacın, çevrenin, ormanın öneminin hepimiz için altı çizilmesi gereken bir davranışsal alışkanlığa dönüşmesinde bir fırsattır. Özellikle burada bulunan gençlerimiz, çocuklarımız için bugünlerin farklı bir anlam taşıması gerekiyor ki bizim ecdadımızın yaşadığı her mekânı imar etme açısından dikmiş olduğu asırlık çınarlar bugün bile bizi kucaklamakta; heybetiyle, manasıyla yaşam bulmakta” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Ceyda Çetin Erenler de, “Zengin ormanlarını, doğal güzelliklerini muhafaza eden bir ülke olarak kalabilmek, gelecek nesillerimize bırakacağımız en önemli mirasımız olacaktır. İnanıyorum ki hep birlikte çalışacak ve ülkemizi, memleketimizi, bereketli topraklarımızı bugünden daha da yeşil hale getireceğiz. Bu uğurda çalışan herkesi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyor, hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, edilen duanın ardından fidanların dikilmesiyle sona erdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.