Dolar 32,5955
Euro 34,7913
Altın 2.493,56
BİST 9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Kütahya Orman Bölge Müdürü Dündar, Bal Ormanını Denetledi̇

KÜTAHYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ DÜNDAR, BAL ORMANINI DENETLEDİ

Kütahya Orman işletme Müdürlüğünce 2018 yılında Merkez Hacıazizler Mahallesinde 30 hektar alanda kurulan Prof. Dr. Fuat Sezgin Bal Ormanı Bölge Müdürü Birol Dündar tarafından denetlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Bölge Müdürü Birol Dündar’ın Bal Ormanındaki denetlemelerinde Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Arpacı ve EKOH Şube Müdürü Cihan Köse’de yer aldı.

Bal ormanında yaklaşık 600 kovanı bulunan Ali Osman Coşgun ile bir araya gelen Bölge Müdürü Dündar, bal, polen ve propolis üretimi yanı sıra arı oğulları ile yeni arı kolonilerini Kütahya arıcılığına kazandıran ve büyük emekler veren Coşgun’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Önümüzdeki yıl Bal Ormanına yeni ballı bitkilerin dikilerek floranın daha da zenginleştirilerek, arı ürünlerinin veriminin arttırılmasının sağlanacağı belirtildi.

Bölge Müdürü Birol Dündar yaptığı incelemelerde, biyolojik çeşitliliğin sürdürülmesi, erozyonun önlenmesi ve ekonomik gelir sağlanması açısından yürütülen önemli bir faaliyet alanı olan Bal Ormanlarında, yerli arıcılığın yapılmasının ayrı bir öneme sahip olduğunu, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bal Ormanının da, arıcılık için illaki gezginci arıcılık yapmanın zorunlu olmadığının ispatı olduğunu belirtti.

Dündar, Bal Ormanındaki arıların Kütahya iklim ve ekosistemine adapte olması ve verimli bir şekilde varlıklarını sürdürmesinin çok önemli ve dikkat çekici olduğunu da belirterek, bitki çeşitliliği açısından oldukça zengin olan Türkiye‘de bal üretiminin son yıllarda önemli bir ivme kazandığını söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.