Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Kütahya Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

KÜTAHYA BELEDİYESİ’NE AİT ŞEHZADELER PARKI İÇERİSİNDE BULUNAN VE YAKLAŞIK 2 BİN METREKARE ALANA SAHİP OLAN CAM SERADA, TOHUM EKİMLERİ BAŞLADI.

Kütahya Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor
2

Kütahya Belediyesi’ne ait Şehzadeler Parkı içerisinde bulunan ve yaklaşık 2 bin metrekare alana sahip olan cam serada, tohum ekimleri başladı. Serada incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, günlük 100 bin tohum ekebilen makine ile dışarıdan çiçek alımı yapılmadığını belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Yaz ve kış aylarında şehrin birçok noktasında yapılan çiçek ekimleriyle kent peyzajına farklılık katan Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ekimi yapılan çiçekleri kendi seralarında üretmeye devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Şehzadeler Parkı içerisinde yer alan çiçek ekim serasını ziyaret eden Başkan Işık, “2 bin metrekarelik alana sahip olan seramızda, günlük 100 bin adede kadar tohum ekimi yapabilen makinemiz var. Mevsimlik çiçeklerimizi burada üretip, mart, nisan ayından itibaren park ve bahçelerimizle birlikte refüjlerimize çiçeklerimizi ekeceğiz. 2 yıldır dışarıdan herhangi bir çiçek alımı yapılmıyor. Çiçeklerin tamamının üretimi kendi imkânlarımızla, kendi seralarımızda üretimi yapılarak şehrimize hizmet ediliyor. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Şehrimize hayırlı olsun diyorum ve üretimlerimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum” dedi.

Kendi çiçeklerini kendisi üreten Kütahya Belediyesi, böylelikle istihdama da katkıda bulunuyor. Çiçek ekimlerinin sahada başlaması ile birlikte, Kütahya’nın görsel güzelliği daha bir farklı görünüm alarak, bahar ayları karşılanacak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.