Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 16°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
16°C
Hafif Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C

Kurban pazarları her bütçeye hitap ediyor

KURBAN PAZARLARI HER BÜTÇEYE HİTAP EDİYOR

Kurban pazarları her bütçeye hitap ediyor
2

Eskişehir’de kurulan hayvan pazarında besiciler, her bütçeye uygun hayvan olduğunu dile getirdi.

Kurumsal Web Tasarım

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla hemen her ilde kurulan hayvan pazarları vatandaşların talebini karşılıyor. Farklı market ve tesislerde de satılan kurbanlık hayvanlar bu yıl fiyatlarının genel olarak yüksek olmasıyla gündeme gelirken, besiciler tam aksini söylüyor. Vatandaşların hayvan pazarında her bütçeye uygun kurbanlık bulabileceğini söyleyen besiciler, küçükbaşlarda fiyatların bin 500 ile 2 bin lira civarlarından başladığını belirtiyor.

“Piyasayı insanlara çok pahalıymış gibi gösteriyorlar ama öyle bir şey yok”

Vatandaşlarda kurbanlık hayvan fiyatlarının yüksek olduğu gibi yanlış bir bilginin olduğunu belirten Ali Yılmaz, “Pazara 200 tane hayvan getirdim. Piyasayı insanlara çok pahalıymış gibi gösteriyorlar ama öyle bir şey yok. Biz burada hayvan pazarında 2 bin liraya da hayvan satıyoruz, 3 bin liraya da hayvanımız var, 4 bin liraya da hayvan var. Kilosuna ve kalitesine göre değişiyor. İnsanlara 5-6 bin lira gibi yansıtıyorlar ama öyle bir şey yok. İnsanlara marketlerde daha ucuz satılıyormuş gibi yansıtıyorlar. Vatandaş dibe inmeli, köylüye bakmalı. Üreticilerden mal alınması gerekiyor” dedi.

“Her bütçeye uygun hayvan var”

Kars’tan gelen besici Bülent Kurukafa ise hayvanın iriliğine göre bin 500 liradan başlayan kurbanlıkların her bütçeye hitap ettiğini ifade ederek, “Biz 140 tane hayvanla geldik buraya. Her sene gelip görüyoruz burayı. Bu sene biraz daha kötü gözüküyor. Şu an bin 500 liradan hayvan veriyoruz. Hayvan fiyatları bin 500 lirayla 4 bin lira arasında değişiyor. Her bütçeye uygun hayvan var. Arife günü ve bayramın ilk günü yoğunluk bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.