Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 20°C

Korkmazdan Dünya Ai̇ds Günü Açıklaması:

AFYONKARAHİSAR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ SERHAT KORKMAZ, 1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ NEDENİYLE YAPTIĞI AÇIKLAMADA, AIDS HASTALIĞINA KARŞI AŞININ OLMADIĞINI İFADE EDEREK; “VİRÜSLE SAVAŞMANIN EN ETKİLİ YOLU, ONDAN KORUNMAKTIR. TEK ÇARE TEK EŞLİLİKTİR” DEDİ.

Korkmazdan Dünya Ai̇ds Günü Açıklaması:
2

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, AIDS hastalığına karşı aşının olmadığını ifade ederek; “Virüsle savaşmanın en etkili yolu, ondan korunmaktır. Tek çare tek eşliliktir” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Korkmaz, 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle açıklama yaptı. AIDS hastalığı ile daha yaygın mücadele edebilmek amacıyla 1 Aralık günü “Dünya AIDS Günü” olarak kabul edildiğini ifade eden Korkmaz: “İlk defa ortaya çıktığı 1980’li yıllardan bu yana, tüm dünyada artarak yayılmaya devam eden HIV Enfeksiyonu korunmasız cinsel temas, ortak paylaşılan enjektörlerle damar içi madde kullanımı, enfekte kan transfüzyonu yoluyla veya anneden bebeğe gebelik döneminde, doğum sırasında veya doğum sonrasında emzirmeyle bulaşabilmektedir. Bulaş yolları nedeni ile HIV enfeksiyonu tüm yaş gruplarında görülebilmektedir”

Türkiye halen, dünyada HIV/AIDS açısından hastalığın az sıklıkta görüldüğü ülkeler arasında. Diğer yandan her yıl vaka sayısının arttığı da izlenmektedir. Bunda, nüfus artışı ülkeler arası insan trafiğindeki artışların etkili olduğu düşünülmektedir. HIV enfeksiyonu önlenebilir bir hastalıktır ve korunma önlemleri tedaviden çok daha etkili ve ucuzdur. En sık görülen bulaşma yolunun cinsel temas olması nedeni ile korunma büyük önem taşımaktadır. ’Tek çare tek eşliliktir’ sloganı ile de ifade edildiği gibi; tek eşliliğin yanı sıra, riskli cinsel temasta doğru kondom kullanımı, hastalığın cinsel yolla bulaşmasına karşı en güvenli ve basit korunma yollarıdır. Şüpheli durumlarda ise doktora müracaat ederek gerekiyorsa test yaptırmak gerekmektedir” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.