Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C

Kömürle ısınan ev ve iş yeri bırakmayacağız

Kömürle ısınan ev ve iş yeri bırakmayacağız
2

CHP Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, sahada gözlemlediği aksaklıklara göre çözüm ürettiğini, proje geliştirdiğini söyleyerek özelikle üreten kadınların her daim destekleneceğine dair söz verdi.

Kurumsal Web Tasarım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz ve partililer ile birlikte Afyonkarahisar’ı karış karış dolaşmaya devam ediyor.

ISINMA PROBLEMİ AFYONKARAHİSAR’IN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK

Ziyaretleri sırasında gözlemlediği durumlara ilişkin görüşlerini paylaşan Köksal, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar hizmet alamamış mahallelerimiz var. Hala altyapı sorununu çözememişler. Ulaşım sıkıntısı var, yol sıkıntısı var. Bu mahallelerimizde bizim öncelikli olarak hizmet götürmemiz gerekiyor. Ben sobalı evde büyüdüm. Kömürün, külün nasıl eziyetli olduğunu bilirim. Şimdi bir de kömür fiyatları yükseldi. En pahalı ısınma gideri şuan kömür olarak geçiyor. Doğalgazda pahalı kabul ediyorum ama kömüre göre nispeten daha ucuz ve daha temiz. Afyonkarahisar’da kömür ile ısınan bir tane iş yeri ya da hane bırakmayacağız. Sözüm söz, bu ısınma problemini Afyonkarahisar’ın gündeminden çıkaracağım.”

KADINLARIN ELİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIM

Kadınların toplumda her daim gelişip yükselmesi gerektiğine dikkat çeken Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ey kahraman Türk kadını; sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi omuzlarda yükselmeye layık kadınlarımızın başarısıyla her daim gurur duyuyoruz. Kadınlarımızı, kız kardeşlerimizi destekleyen onların ellerinden tutup asla bırakmayan bir belediye başkanı olacağım.”

HER EV BİR ATÖLYE GİBİ ÇALIŞACAK, SİZ ÜRETİN, BİZ PAZARLAYALIM

Üreten kadınların destekleneceğine dair söz veren Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Evde el ürünlerini değerlendirmek isteyen kadınlarımız var. Bunlar için bir kooperatif kuracağız. Kadın arkadaşlarımız kendi ürettikleri el emeklerini satacaklar. Biz de il belediyesi olarak büyük şehirlere satış yetkimizi kullanacağız. Ben Sayın İmamoğlu ile de Mansur Yavaş ile de görüştüm. Siz orada üretimi yapın biz belediye olarak alırız burada pazarlarız dediler. Biz o kadınlara diyoruz ki; kooperatifi kuracağız. Her ev bir atölye gibi çalışacak. Kendi evlerinde ürettikleri el işi ürünleri satacaklar. Hem bir satış yeri kuracağız hem de ayrıca onların ürünlerini büyük şehirlere pazarlayacağız. Böylece evinde üreten kadınlara da katkımız olacak.”

KAMU BİNALARI ŞEHRİN FARKLI YERLERİNE DAĞITILMALI

Belli semtlere belediyenin hizmet binalarının açılması gerektiğini söyleyen Köksal, “Kamu binalarının dağıtılması lazım. Belediyede işi olan hemşehrilerimiz var. Yenice Mahallesi’nden, Hoca Ahmet Yesevi’den, Fatih’ten, Eşrefpaşa’dan, Uydukent’ten vatandaş belediyedeki işini görmek için ta merkeze kadar geliyor. Belli semtlere belediyenin hizmet binalarını açması gerekiyor. Vatandaşlarımız hem şehre gelip yorulmayacak, şehirdeki trafiğe girmeyecek hem de işlerini oralarda halledecek. Hem kamu binalarının etrafa yayılması gerekiyor hem de belediyenin hizmet birimlerinin açılması gerekiyor. Afyon büyüdü. 751 bin nüfusa ulaştı. Merkez nüfusumuz 251 bin. Yani oradaki tek bir belediye hizmet binası ile bu işler yürümüyor. İnsanlar belediyede halledeceği tek bir iş için ta Kanlıca Mahallesi’nden belediyeye geliyor. O semtlere birer hizmet binası koy, gelsin orada işini halletsin hem vatandaş daha az zaman ve para harcamış olacak, şehre gidip de mazot benzin yakmayacak yol parası ödemeyecek. Hem de şehrin içini rahatlatmış olacağız.” ifadelerini kullandı.