Dolar 32,5883
Euro 34,8740
Altın 2.498,94
BİST 9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Kış yorgunluğuna karşı vatandaş devayı vitamin takviyelerinde arıyor

SEYFİ MUTLU

Kış yorgunluğuna karşı vatandaş devayı vitamin takviyelerinde arıyor
2

Mevsim şartlarından dolayı son günlerde etkisini daha fazla hissettiren kapalı ve soğuk havalar, Eskişehirlilerde kış yorgunluğu belirtilerini ortaya çıkartırken, aynı zamanda eczanelerde satılan vitamin takviyelerine yönelim arttı.

Kurumsal Web Tasarım

Kış aylarında güneşin yüzünü daha az göstermesiyle beraber hissedilen soğuk havalar, insanlarda yorgunluk ve tembelliğe sebebiyet veriyor. Oluşan halsizliğe karşı önlem almak isteyen vatandaş da kendine göre çareler arıyor. Uzmanların, insanlardaki bu bitkinliğe karşı kaliteli uyku ve egzersiz önerileri, vatandaşların devayı eczanede aramalarına engel olamıyor. Son günlerde Eskişehir’in kapalı ve soğuk havasından dolayı insanların C, D, çinko, propolis ve multivitamin gibi takviyelere olan talebinin arttığını söyleyen eczacı Seyfi Mutlu, “Vatandaşlarda oluşan enerji kaybı sebeplerinin altında birçok faktör olabiliyor fakat, ‘kış yorgunluğu’ diye bir belirti var. Bu belirtinin çerçevesinde önce doktora sonra vitamin takviyelerine yönelmeleri daha faydalı olacaktır” dedi.

“Vitamin fazlalığı da eksikliği de belli sorunlar oluşturuyor”

C vitaminin özellikle bu aylarda bolca tüketilmesinin, bağışıklık sistemini desteklediğinden dolayı ehemmiyet verilmesi gereken yararlı bir alışkanlık olduğunu söyleyen Mutlu, “İnsanların doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir vitamin alması, bireysel olarak sakıncalı olabilir fakat, bu şartlarda tedbir almaları gayet normal. Bunun akabinde vitamin fazlalığı da eksikliği de belli sorunlara yol açabiliyor. Özellikle son zamanlarda spor yapan gençler arasında, balık yağı haplarına olan ilgi arttı” diyerek sağlığın kıymetini vurguladı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.