Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Kıbrıs’a gitmeden önce bilinmesi gerekenler

Kıbrıs’a gitmeden önce bilinmesi gerekenler
2

Kıbrıs hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İlk olarak, sağlıklı dozda tarih ve biraz gece hayatı ile canlı Doğu’da veya aile dostu Batı’da bulunun, herkes için bir şeyler barındırıyor. Bu yaz oraya gidiyorsanız, seyahatinizi planlamak için gerçeklerimizi ve en iyi ipuçlarımızı sizler için hazırladık!

Kurumsal Web Tasarım

Kıbrıs hakkında bilmeniz gereken önemli bilgiler:

– Dil: Yunanca ve Türkçe

– Para birimi: Euro ve Türk lirası

– Sezon: Sıcaklık Mayıs’tan Eylül’e kadar 26-35 derece arasında değişmektedir.

– İstanbul’dan yaklaşık uçuş süresi: 1,30 saat

– Havaalanları: Larnaka ve Baf en popüler uluslararası havaalanlarıdır. Ercan havalimanı da yine oradadır.

– Alan kodu: +352

Rastgele gerçekler ve en iyi ipuçları

-Mark Anthony sevgilisi Kleopatra’ya Kıbrıs adasını hediye etmiştir.

– Yöre sakinlerine yılda 320-340 güneşli gün fırsatı vardır!

– İlkbaharda sabahları dağlarda kayak yapmak, öğleden sonra kumsalda güneşlenmek mümkündür.

– Kıbrıs her zaman “Aşk Adası” ve Yunan güzellik ve aşk tanrıçası “Afrodit Adası” olarak bilinir. Efsaneye göre Afrodit, Akdeniz’in dalgalarından bir adada doğmuştur. Kesin yerin adı “Petra tou Romiou” (Yunanca kaya) anlamına gelir.

– Kıbrıs, bayrağında haritası olan tek ülkeydi… Ta ki Kosova aynısını 2008’de yapana kadar!

-Kıbrıs, Kral Aslan Yürekli Richard, Kraliçe Joanna ile 1191’de Limasol Kalesi’nde evlendiğinde İngiliz kraliyet düğününe ev sahipliği yapan tek yabancı ülkeydi.

– Olimpos Dağı, deniz seviyesinden 6402 fit yükseklikte olan Troodos Dağları’nın en yüksek zirvesidir. Her yıl 10.000 kişi tırmanıyor.

– Oradaki oteller için hazırlanan otel programı müşterilere büyük bir kolaylık sağlar.

– Kourion şehri, Helenistik dönemden Roma ve Hristiyan bazilikasına kadar pek çok aşamadan geçmiştir. Sonuç olarak, antik amfitiyatro kalıntıları ve Hylates kutsal alanı da dahil olmak üzere birçok kültür ve tarihe ev sahipliği yapmaktadır. Diğer kalıntılar Hamamlar, Nymphaeum, Nekropol, Çeşmeler Evi, Gladyatörler Evi ve Aşil Evi’dir. Düzenli olarak açık hava müziği ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapan Greko-Romen tiyatrosu da görülmeye değerdir.

Kaynak: Otel programı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.