Dolar 32,4573
Euro 34,7779
Altın 2.427,95
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 11°C

Kaya Kartalı Görünümü İle Hayran Bıraktı

Kaya Kartalı Görünümü İle Hayran Bıraktı
2

Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri 4 saatlik bir uğraşın ardından ‘Kaya Kartalı’nın beslenmesini görüntüledi. Görüntülenen kartal ihtişamı il adeta görenleri mest etti.

Kurumsal Web Tasarım

DKMP ekipleri Kaya Kartalı’nı görüntülemek için Sandıklı ilçesindeki Akdağ Tabiat Parkı’nda hummalı bir çalışma yaptı. DKMP’nin sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde ekipler buldukları domuz leşinin yanına güme diye adlandırılan gözetleme noktası yapıp ardından bekleyişe geçtiklerini belirttiler. Ardından ekipler fotoğraf makineleri ve kameralar ile 4 saatin sonunda leşe gelen Kaya Kartalı’nı görüntüleyip, fotoğraflarını çekti. Görüntülenen kaya kartalı ise ihtişamı ile görenleri adeta kendisine hayran bıraktı.

Kaya Kartalı, Atmacagiller familyasından iri bir yırtıcı kuş türü. Ağırlıkları 7 kilograma kadar ulaşıyor. Kaya Kartalı, küçük kemiricilerden tilki ve yaban keçisi yavrularına kadar birçok memeli türle besleniyor. Kayalık ve taşlık arazilere yuva yapan bu tür, avını yakalama esnasında 320 kilometre hıza ulaşabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.