Dolar 32,5866
Euro 34,8084
Altın 2.509,62
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Karbon ayak iziyle çevre kirliliğine dikkat çektiler

AFYONKARAHİSAR MECİDİYE İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ, PARK AFYON AVM’YE GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ ETKİNLİKTE YERE ÇÖPLERDEN OLUŞAN KARBON AYAK YAPARAK, ÇEVRE KİRLİLİĞİNE VE HAVAYA SALGILANAN KARBONDİOKSİTE DİKKAT ÇEKTİ.

Karbon ayak iziyle çevre kirliliğine dikkat çektiler
2

Afyonkarahisar Mecidiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, gerçekleştirdikleri etkinlikte yere çöplerden oluşan karbon ayak yaparak, çevre kirliliğine ve havaya salgılanan karbondioksite dikkat çekti.

Kurumsal Web Tasarım

Afyonkarahisar’da Mecidiye İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yasin Kaplan tarafından yürütülen proje ile 5 öğrenci, kentte bulunan Park Afyon AVM’de bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler AVM’nin giriş kısmında yere çöplerden oluşan karbon ayak yaparak, daha önceden hazırladıkları ve üzerinde e-Twinning projesi ve karbon ayağı anlatan broşürleri vatandaşlara dağıtarak bilgilendirme yaptı. Müdür Yardımcısı Yasin Kaplan yaptığı açıklamada, e-Twinning projesini üç aydır yürüttüklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu projemizde Türkiye’den 5, Slovakia’dan 2, litvanya’dan 1 okullarımız var. Projemizin bu ayki faaliyeti karbon ayak izi olarak belirlendi. Diğer ortak okullarımızda şehir merkezlerinde, meydanlarda ya da AVM’lerde yaptıkları bu faaliyetle vatandaşlara karbon ayak izini anlatarak farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Öğrencilerimizle beraber vatandaşlara broşürler dağıtıp sözlü olarak karbon ayak izini ne olduğunu, çevre ile ilgili tehlikeleri yaşanabilecek sorunlarla ilgili bilgi veriyoruz.

Öte yandan etkinliğe katılan öğrencilerde projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.