Dolar 32,5866
Euro 34,8481
Altın 2.504,29
BİST 9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Karahisar Kalesi nerede? Nasıl gidilir?

Karahisar Kalesi nerede? Nasıl gidilir?
2

Tarihi ve kültürel açıdan önemli miraslardan biri olan Karahisar Kalesi nerede? Afyonkarahisar’a gidenlerin mutlaka gidip görmesi gereken yerler arasında yer alan Karahisar Kalesi’ne nasıl gidilir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi hakkında bilgileri detaylıca inceledik.

Kurumsal Web Tasarım

Karahisar Kalesi, 226 metre yükseklikteki volkanik bir kaya kütlesi üzerinde yer almaktadır. Bizans ve Selçuklular döneminde de önemli tarihi olaylara sahne olan Karahisar Kalesi, MÖ.1350 yılında Hitit İmparatoru II. Murşil zamanında, Arzava Seferi’nde müstahkem mevki olarak kullanılmış ve Hapanuva adını almıştır.

Selçuklu Devleti döneminde I. Aleaddin Keykubat’ın hazinelerinin gizlendiği kale olarak bilinen Afyon Kalesi, bu dönem içerisinde Karahisar Kalesi olarak anılmaktadır. 1573 yılında burayı tamir ettiren II. Selim ise yörede yetiştirilen afyondan ötürü kaleye Afyonkarahisar adını vermiştir.

Karahisar Kalesi nerede? Nasıl gidilir?

Afyonkarahisar’ın şehir merkezinde konumlanmış olan Karahisar Kalesi, volkanik bir dağın tepesinde yer almaktadır. Konumu itibariyle Afyonkarahisar şehrine yolu düşen herkesin ziyaret ettiği bir yer olma özelliği de taşıyan Karahisar Kalesi, aynı zamanda şehrin en büyük camii olma özelliği taşıyan Ulu Camii karşısında yer almaktadır.

Karahisar Kalesi oldukça dik ve yokuşlu bir yapıya sahiptir. Yaklaşık 30 dakika sürecek olan yolculuğun sonunda tüm şehrin manzarasıyla karşılaşabilirsiniz. Afyon Kalesi gezinizin ardından yol kenarında bulunan camii ve hamamları da gezebilirsiniz.

YORUMLAR