Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Kapanmalar olacak mı? Fahrettin Koca açıkladı!

Kapanmalar olacak mı? Fahrettin Koca açıkladı!
2

Kapanmalar olacak mı? Fahrettin Koca açıkladı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı bittikten hemen sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, Türkiye’de delta varyantı yoğunluğunun yüzde 90’ı geçtiğini belirtti. Yeni bir kapanma olacak mı? İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları…

Kurumsal Web Tasarım

Cumhurbaşkanı dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından, koronavirüs aşısı olmayanlar için PCR testi zorunluluğu getirileceğini belirtti. Aşı olmayan öğretmenler ve üniversite öğrencileri haftada 2 kez PCR testi yaptıracak. Diğer yandan uçak, şehirlerarası otobüs, konser, tiyatro ve sinema gibi toplu alanlara girişlerde de PCR testi zorunlu hale getiriliyor.

Delta varyantı çoğalıyor

Bakan Koca, ”Şu an için Türkiye’de delta varyantı yüzde 90’ı geçti. Delta Plus da giderek artıyor. Şu an yüksek oranda değil ama hızlı şekilde artıyor. Bu, varyant değişikliğinin toplumdaki bulaşıcılığın daha yoğunlaştığı anlamına geliyor. Daha önce 1,5 metre ile sağlanan koruma, şimdi ancak 2 metre ile korunabilir durumda. Salgını gündemimizden çıkarmalıyız ama tedbirlere uymalıyız. Tedbirlerle birlikte hayata devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Koronavirüs Aşısı

Biontech için 3. doza gerek yok

Sağlık Bakanı Koca: ”İlk 2 dozu inaktifse 3. doz gerekiyor. Çünkü 4 ile 6 aydan sonra koruyuculuğun düştüğünü görüyoruz. Eğer yaşlı veya ek hastalığı varsa düşüş daha da belirgin. BioNTech için şu an 3. doza gerek yok. Ama 7-8 ay sonra koruyuculuğun azaldığını İsrail’den biliyoruz. Önümüzdeki süreçte, takiple ne zaman gerekip gerekmediğini söylemiş olacağız” ifadelerinde bulundu.

Kapanma gündemde değil

Okullarda 6 Eylül itibariyle eğitim-öğretim başlayacak ama artan vakalar herkesin aklına “Yeni bir kapanma gelir mi?” sorusunu getiriyor. Bakan Fahrettin Koca ise yeni bir kapanmayı gündeme almadıklarını belirtti.

”Aşı olup vefat etmiş kimse yok”

Koronavirüs aşısıyla alakalı olarak tartışmalar devam ederken, 2 doz aşı olmasına rağmen hastalığa yakalananların sayısında artış olduğu iddiası da gündeme geldi. Bu oranın düşük olduğunu aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok” ifadelerini kullandı.

Sputnik V aşıları neden kullanıma alınmadı?

Fahrettin Koca, Sputnik V aşılarının neden kullanıma alınmadığı hakkında da konuştu. Koca, bu aşının bir ve ikinci doz içeriklerinin farklı olduğunu, ikinci doz aşılar gelmediği için sürecin başlatılmadığını aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.