Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Kadınlar kültür evinde sadece üretime katılmıyor, sosyal yönden de gelişiyor

AFYONKARAHİSAR VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK, KADIN KÜLTÜR EVLERİ’NDE KADINLARIN SADECE ÜRETİM YAPIP EKONOMİYE KATKI SAĞLAMADIKLARINI BUNUN YANINDA AKADEMİK DERSLER, PSİKİYATRİK EĞİTİMLER VE KUR’AN-I KERİM KURSLARI GÖRDÜKLERİNİ İFADE ETTİ.

Kadınlar kültür evinde sadece üretime katılmıyor, sosyal yönden de gelişiyor
2

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Kadın Kültür Evleri’nde kadınların sadece üretim yapıp ekonomiye katkı sağlamadıklarını bunun yanında akademik dersler, psikiyatrik eğitimler ve Kur’an-ı Kerim kursları gördüklerini ifade etti.

Kurumsal Web Tasarım

Vali Çiçek, Bolvadin Kadın Kültür Evi’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Vali Çiçek’i, Kaymakam Taner Bolat ve ilçe protokol üyeleri karşıladı. Ziyartte Vali Çiçek, üretim atölyelerini gezerek çalışan kadınlarla bir süre sohbet etti.

Ziyarette konuşan Kadın Kültür Evleri Koordinatörü Gülsüm Ateş Doğan, kültür evinde üretimi yapılan ürünlerin kalitesine dikkat çekti. Doğan, kadıların atölyelere katıldığını, istihdamların sağlandığını, Bolvadin Kültür Evi’nin de ekonomiye katkı sağlayacağına dikkat çekti. İlçe de olmayan spor faaliyetlerinin kadın kültür evinde olduğunu aktaran Doğan, “Bolvadin’de çok güzel bir havuz ve fitness, zuma ve uzak doğu spor etkinliklerinin de olacak” dedi.

Kaymakam Bolat ise ilçedeki tüm kesimlerden Vali Çiçek’e sonsuz teşekkür edildiğini ifade ederek, tüm vatandaşların hayır duasını aldığını aktardı.

“Sosyalleşme olanaklarına sahip bir yer hayal etmiştim”

Bolvadin’in Afyonkarahisar’ın kalbi ve canı olduğunu söyleyen Vali Çiçek, Bolvadin’deki kadın kültür evinin en iyisi olması gerektiğine dikkat çekti. Bolvadin’de en iyi kadın kültür evinin yapılabileceğini tahmin edemediğini dile getiren Vali Çiçek, “Acil bir yer yapalım, Bolvadin’li kadınların birlikte sohbet edebilecekleri, akademik dersler alabilecekleri, içerisinde psikiyatristlerin görev alabileceği, bir yer hayal etmiştim. Kur’an-ı Kerim kurslarının verileceği, dini sohbetlerin yapılacağı, gerçekten sosyalleşme olanaklarına sahip bir yer hayal etmiştim. Ama Elhamdülillah şimdi Bolvadin’de bu bina bu bina annelerimizin yürüme mesafesinde. Avrupa’nın bir çok vilayetinde yok, isterseniz Avrupa’dan gelenlere sorun” dedi.

Öte yandan, Bolvadin Kadın Kültür Evi Kooperatifi bünyesinde kurulan atölyelerde sabun üretimi yapılıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.