Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Jinekomasti ameliyatı öncesi ve sonrası yaşananlar

Jinekomasti ameliyatı öncesi ve sonrası yaşananlar
2

Jinekomasti ameliyatı öncesi ve sonrası yaşananlar… Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Operatör Doktor Alper Geyik tarafından jinekomasti ameliyatı oldum. Aslında ameliyat olmadan önce bayağı bir endişelerim vardı ama doktorumun ve hastane çalışanlarının ilgisinden dolayı gayet rahat bir ameliyat süreci atlattım. Ameliyat öncesi ve sonrası süreç nasıl işledi? İşte detaylar…

Kurumsal Web Tasarım

Jinekomasti nedir?

Jinekomasti erkeklerde görülen bir rahatsızlıktır. Erkek meme ve meme uçlarının iyi huylu olarak büyümesidir. Hayatın 3 döneminde sık görülür; yeni doğanlarda, ergenlikte ve orta yaşın üzerinde bulunan erkeklerde. Türkiye’de her 3 erkekten birinde bu rahatsızlığa rastlanılabilir. Bu rahatsızlığın genelde sağlığa bir zararı yoktur. Genelde kendiliğinden geçen jinekomasti ameliyatı bazı erkeklerde kalıcı olabiliyor. Bu noktada liposuction veya cerrahi müdahale gerekmektedir. Bazı hastalarda ise hem liposuction hem de cerrahi müdahale ile işlem yapılmaktadır. Jinekomasti rahatsızlığının günümüz şartlarında ilaç ile tedavisi mümkün değildir.

Jinekomasti Belirtileri nelerdir?

Göğüslerde hassasiyet

Göğüslerde ağrı ve acı

Tek veya iki meme ucunda da akıntı

İki göğüs arasındaki büyüklük farkı

Meme ucunun altındaki yumru hissi

Koltuk altı lenf düğümlerinde şişlik

Ameliyat öncesi ve sonrası yaşananlar

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde plastik cerrahi hekimlerini araştırdım. İçlerinden adaşım olan ve birçok uzmanlık alanı bulunan Dr. Alper Geyik’ten muayene için randevu aldım. Doktor beyin odasına girdim ve sol göğsümün sağ göğsüme oranla büyük olduğunu anlattım. Doktor bey beni eliyle muayene ettikten sonra, ultrason çekilmemi söyledi. Ultrasonu çekildim, sonucu doktor beye gösterdim. Doktorumla birlikte ameliyat için tarih belirledik.

Ameliyat öncesi neler yapmak gerekir?

Jinekomasti ameliyatı öncesinde olabildiğince bol su içmeli, kahve ve asitli içeceklerden uzak durmalıyız. Bunlar anestezi esnasında bazı istenmeyen sorunlara neden olabilir. Bundan dolayı ameliyat olmadan önce mutlaka sağlıklı beslenmeliyiz ve son 12 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemeliyiz.

Ameliyata hazırlık süreci

Hastaneye gelmeden bir gün önce işlem yapılacak göğüs bölgemde bulunan kılları kestim. Ameliyat öncesi hastane odasında önlük bone ve galoş verdiler. Doktor bey ilk önce lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma yöntemi ile 4-5 hastayı ameliyat etti. Benim ameliyatım diğer hastalara göre biraz daha uzun süreceğinden dolayı en son beni aldılar ameliyata.

Ameliyathaneye girdikten sonra…

Sizi 3 farklı kişi ayrı ayrı bölgelerden geçiriyor. Yarı steril bir alana gelince bir hemşire karşıladı beni. Sol koluma damar yolu açtı. Sonrasında bir ameliyathane görevlisi sedye ile ameliyatın yapılacağı tam steril alana getirdi beni. Ameliyathane biraz soğuktu. Ameliyat masasına yattım. Pek heyecanlı değildim. Bir tarafımda anestezi uzmanı diğer tarafımda elinde çok sayıda farklı farklı iğne olan bir hemşire sırayla bana iğneleri vurdu. 3. İğneden sonrasını hatırlamıyorum.

Ameliyat sonrası süreç

Gözlerimi ameliyathanenin bir bölümünde açtım. Göğüs bölgemde çok sıkı bir şekilde yapılmış pansuman vardı. Onun üzerine ise daha önceden aldığım jinekomasti korsesini giydirmişlerdi. Çok susamıştım. Israrla herkesten su istedim. Ancak doktor bey hemen su içemeyeceğimi 3-4 saat sonra su içebileceğimi belirtti.

Ameliyat olduktan sonra göğüs bölgemde 3 gün dren takılı bir şekilde hastanede yattım. Doktor ve hemşireler sürekli durumumu takip ediyor; ağrım olup olmadığını ve bir şeye ihtiyacım olup olmadığını soruyorlardı.

3 gün sonunda artık evime gelmiştim. Bence bu ameliyatı olan herkes en az bir ay dinlenmeli ve ağır işler yapmamalıdır.

Ameliyatımın üzerinden tam bir ay geçti. Biraz hissizlik var göğüs bölgemde. Ancak eskisine göre gayet sağlıklı durumdayım.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde; başta doktorum Alper Geyik ve eşi Selin Güler Geyik olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.