Dolar 32,3111
Euro 34,6836
Altın 2.411,58
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 10°C
Paz 16°C
Pts 19°C

İyi̇ Ki̇li̇t Motosi̇klet Hırsızlıklarının Önüne Geçer

DİSK KİLİDİ VE KALIN KİLİT MOTOSİKLET HIRSIZLIKLARININ ARTTIĞI SON DÖNEMLERDE, ESKİŞEHİRLİ ÇİLİNGİR SONER ALTIN SÜRÜCÜLERE BAZI ÖNERİLERDE BULUNDU.

Motosiklet hırsızlıklarının arttığı son dönemlerde, Eskişehirli çilingir Soner Altın sürücülere bazı önerilerde bulunarak, “Motosikletini çalınma vakalarından korumak isteyen sürücüler doğru kilidi seçmeleri lazım” diye belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Eskişehir’de motosiklet kullanımı da arttı. Otomobillere göre daha az yer kaplayan motosikletlerin muhafaza etmekte bir o kadar zor. Son zamanlarda artan motosiklet hırsızlıkları ise bu durumun en önemli göstergesi. Motosikletlerin hırsızlar tarafından ne kadar kolay bir şekilde kilit sisteminin devre dışı bırakıldığı, kilitli olmayanların ise daha basitçe çalındığının örnekleri oldukça fazla. Kapalı garajı olmayan kullanıcılar yaygın olarak araçlarını kilitlemeyi tercih ediyor.

Kilit sistemlerini de zaman zaman kıran hırsızlara karşı alınabilecek bazı önlemeleri çilingir Soner Altın sıraladı. Konuyla ilgili Çilingir Altın, “Motosikletini çalınma vakalarından korumak isteyen sürücüler doğru kilidi seçmeleri lazım. Ben öncelikle disk kilidini ve kalın halatlı kilitleri öneriyorum. Hiçbir kilit motosikletinizden daha pahalı olamaz. Motosikletlerdeki mevcut direksiyon kilidi çok ince ve kırılması çok kolay. Üstelik düz kontak yapmakta çok daha kolay. Ortalama bir kilidin fiyatı 200 liradır. Disk kilitlerinde alarm sistemleri mevcut olanları var. Onlar hırsız müdahile ettiğinde düşük desibelde onu uyarıyor. Daha sonra hırsız işleme devam ederse 100 -150 desibele kadar çıkarak etrafını uyarıyor” diye konuşarak uyarılarda bulundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.