Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C

ISU tarafından yeni bir baraj kadar geri kazanım suyu elde edildi

ISU tarafından yeni bir baraj kadar geri kazanım suyu elde edildi
2

Kocaeli’nde işlettiği 22 adet atık su arıtma tesisi ile yüzde 100 biyolojik ve yüzde 72 oranında ileri biyolojik arıtma gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, arıttığı atık suyu ikinci bir arıtmadan geçirerek elde ettiği geri kazanım suyunu (gri su) sanayi kuruluşlarında soğutma suyu ile yeşil alanların sulanmasında kullandırıyor. Örnek ve çevreci proje ile ülkemize katma değer sağlayan geri kazanım suyu, 2021 yılında, 12.2 milyon m3 üretilerek sanayi tesislerine verildi.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA)- 2014 yılında Kocaeli’nde yaşanan kuraklık ile birlikte atık su arıtma tesislerinde arıtılan suyun ekonomiye kazandırılması ve içme ile kullanma suyu üzerindeki stresin azaltılması için geri kazanım suyu projesi hayata kazandırıldı. Ülkemize de örnek olan proje ile Körfez, Kullar, Plajyolu, Gebze, Kandıra Merkez, Kandıra Cebeci ve Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile kırsal mahalleler için yapılan Modüler Atıksu Arıtma Tesislerinde geri kazanım suyu tesisleri yapıldı. Arıtma tesislerinde yapılan arıtma suyunun doğal ortama bırakılması yerine geri kazanım suyu tesislerinden ikinci bir arıtmadan geçirilmesi ile elde eden geri kazanım suyu, yapılan yeni hatlar ile başta ülkemizin en büyük sanayi kuruluşu olan Tüpraş olmak üzere birçok sanayi kuruluşunun soğutma ve proses suyu ile park bahçelerin çevre sulanmasında kullanılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün işlettiği geri kazanım suyu tesislerinin yıllık 41 milyon m3 geri kazanım suyu kapasitesi bulunmaktadır. 2021 yılında, Kocaeli’ndeki birçok sanayi kuruluşu ile belediyelerin park ve bahçeleri ile arıtma tesislerinin çevre sulaması için 12.2 milyon m3 su verildi. Yeni bir baraj kapasitesi kadar elde edilen geri kazanım suyu ile Kocaeli’ ye ve ülkemize katma değer sağlamanın yanı sıra sanayi tesislerine verilen suyun yüzde 31’i geri kazanım suyundan sağlandı. Böylelikle içme ve kullanma suyu üzerindeki baskı da azaltılarak önemli bir kazanç elde edildi.

Arıtılan atık suyun doğal ortama bırakılması yerine sanayiye ve ekonomiye kazandırılmasını sağlayan KBB İSU Genel Müdürlüğü, geri kazanım suyunun sanayi tesislerinde kullanılması için içme ve kullanma suyuna göre uygun fiyatlar sunuyor. 41 milyon m3 yıllık kapasitesi bulunan geri kazanım suyunun yaygınlaştırılması için çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.