Dolar 32,5777
Euro 34,9750
Altın 2.429,40
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

İnsan Sağlığı ve Halı Temizliği

İnsan Sağlığı ve Halı Temizliği
2

İnsan sağlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye’de yasalarla güvence altına alınan temel haklardan biridir. Sağlıklı bir yaşam ancak sağlıklı bir beden yapısı, çevre, kullandığımız eşyaların temizliği ve psikolojik olarak sağlıklı bir kafa yapısından geçer. Günlük hayatımızda böylesine vazgeçilmez bir yere sahip olan halının sağlıklı koşullarda kullanılması elbette çok önemlidir.

Kurumsal Web Tasarım

Sağlık Nedir?

Sağlığın değişik tanımları mevcuttur. Bunlar arasında tercih edilen sağlık tanımı ise ,  “Bireyin fiziksel, sosyal, ruhsal yönden tam bir iyilik halinde bulunmasıdır.” Halı temizliği de insan sağlığı için büyük bir öneme sahiptir. Sizlerde halılarınızı yıkatıp sorunsuz temiz bir şekilde teslim almak istiyorsanız Urfa Halı Yıkama sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Halı Temizliği Neden Önemlidir?

Halı, yüzyıllardır insanoğlunun iç ve dış mekânlarda kullandığı vazgeçilmez birer dekorasyon malzemesidir.  Kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Adına türküler söylenmiş ve maniler yazılmıştır. Bununla beraber halı kullanımında bazı zorluklar yaşanmakta hatta nem oranının yüksek olduğu bazı bölgelerimizde tercih edilmemektedir. Tercih edilmemesinin sebeplerinden biri de bakteri tutucu özelliğidir.
 Halının vücudumuzun en fazla dış dünya ile temas halinde olan ve kirlenen ayaklarımızla temas halinde olması en büyük risklerden biridir. Bu risklerin başında, halılarda gözle görülmeyen bakteriler ve mantar oluşumuna sebep olabilecek küflerin bulunması gelmektedir. Astım, nefes darlığı gibi kronik alt ve üst solunum rahatsızlıklarına yol açabilecek bu bakteriler, aynı zamanda gelişme çağındaki çocuklarda alerjik rahatsızlıklara da sebep olmaktadır.

Bu gibi rahatsızlıkların oluşmasına fırsat vermemek için halı temizliğinin düzenli olarak Şanlıurfa halı yıkama firmalarının güvenli ve profesyonel hizmetinden yararlanarak hem halının ömrünü uzatacak, hem de insan sağlığına büyük katkı sunacaktır.

İyi Bir Halı Yıkama İşlemi İçin Yapılacaklar

Müşterilere halı yıkama konusunda sonsuz bir memnuniyet deneyimi sunmak ve bu konuda başarılı olmak istiyorsanız takip edilmesi gereken adımlar vardır. Bu adımların mutlaka belli adımlarla uygulanmalıdır. Aksi halde sektörde başarısız olunabilir. Bu adımları şu şekilde sıralayabiliriz
 

  • Halının kontrol edilmesi
  • Halının süpürülmesi
  • Halının ilk vakumlanması
  • Halının spreylenmesi
  • Halının Yıkanması
  • Halının son vakumlanması
  • Halının durulanması gerekmektedir.

Halı Temizliği Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sağlık açısından halı yıkarken;

  • Halı yıkamada kullanılan malzemelerden elleri korumak için eldiven takmak gibi gerekli önlemeleri almalıyız
  • Halının cinsine göre yıkama işlemi uygulamak,
  • Uygun yıkama gereci kullanmak,
  • Halının tüm yüzeylerini yıkamak,
  • El dokuması  halıları elde yıkamak,
  • Doğal halı yıkama  şampuanı ve deterjanı kullanmak,
  • Halıları temizlerken sert kimyasal maddelerden uzak durmak,
  • Durulamayı çok iyi yapmak
  • Halının tam olarak kuruduğundan emin olmak

Halı yıkama Şanlıurfa firmaları,  halı yıkama işinde yılların vermiş olduğu tecrübe ile en başarılı şekilde temizlik hizmetlerini sunmaktadırlar. Daha ayrıntılı bilgi için Urfa halı yıkama sitesini ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.